Δευτέρα, 20 Μάρτιος 2017 14:13

ΠΙΣΤΑ MOTOCROSS ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Οι φίλοι της μοτοσυκλέτας απέκτησαν το δικό τους χώρο (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον

Ενα όνειρο πολλών ετών έγινε πραγματικότητα για τους φίλους της μοτοσυκλέτας στην Μεσσηνία.

Η νέα πίστα motocross στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στα Γιαννιτσάνικα είχε χθες τα επίσημα εγκαίνια της, παρουσία πολλών φίλων της μοτοσυκλέτας που πλέον έχουν το δικό τους εξαιρετικό χώρο για... δράση.

Η πίστα χαρακτηρίζεται από πολλούς ως μια από τις κορυφαίες της χώρας, η οποία με τις κατάλληλες βελτιώσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει και σημαντικούς αγώνες.

Χθες το πρωί περίπου 40 οδηγοί έκαναν προπόνηση προσφέροντας μια πρώτη γεύση στους πολυάριθμους φίλους της μοτοσυκλέτας που βρέθηκαν στην πίστα, στο νέο Αθλητικό Πάρκο Καλαμάτας όπως ονομάζεται και επίσημα.

Ακολούθησαν τα εγκαίνια από την ΛΕΜΟΚΑ, παρουσία του αντιδημάρχου Καθαριότητας Θανάση Βασιλόπουλου - που όπως τονίστηκε από τους ανθρώπους της ΛΕΜΟΚΑ είχε κομβικό ρόλο στην δημιουργία της πίστας, του αντιδημάρχου Σαράντου Μαρινάκη αλλά και του δημοτικού συμβούλου Χάρη Βγενή.

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε: "Το 2013 ο Δήμος Καλαμάτας παραχώρησε με χρησιδάνειο για 20 χρόνια το χώρο 57.560 στρεμμάτων στη Λέσχη Μοτοσυκλετιστών. Η ΛΕΜΟΚΑ ανέλαβε με μεγάλο κόστος να φτιάξει την πίστα και τους αξίζουν συγχαρητήρια για το Αθλητικό Κέντρο σε μια απαξιωμένη περιοχή". Ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε ακόμη ότι με την συνδρομή του δήμου θα γίνουν βελτιώσεις στο δρόμο που οδηγεί στην πίστα αλλά και προσπάθεια για την παροχή νερού στο αθλητικό κέντρο.

Ο πρόεδρος της ΛΕΜΟΚΑ Παναγιώτης Πατσιλίβας από την πλευρά του ευχαρίστησε τον δήμο για την παραχώρηση του χώρου αλλά και των μηχανημάτων για τις εργασίες, τον εργολάβο Ηλία Τσερπέ, τον Θανάση Βασιλόπουλο και όλους τους επιχειρηματίες και φίλους της μοτοσυκλέτας που στήριξαν την προσπάθεια.

Σημείωσε πως έλειπε ένας τέτοιος χώρος από την Καλαμάτα και πως σε περίπου ένα χρόνο θα έχουν γίνει και οι τελευταίες προσθήκες (με σημαντικότερες την δημιουργία συνθηκών πλήρους ασφάλειας αλλά και την πρόσβαση σε νερό) ώστε να υπάρχει δυνατότητα να φιλοξενηθούν και αγώνες. Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως τόνισε, χρειάστηκαν περίπου 3.200 φορτηγά με χώμα για να φτιαχτεί η πίστα!

Οι βραβεύσεις

Στην συνέχεια η ΛΕΜΟΚΑ απένειμε τιμητικές πλακέτες στον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγώτη Νίκα (ο οποίος απουσίαζε και την πλακέτα πήρε ο Θ. Βασιλόπουλος), στον αντιδήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, στον εργολάβο Ηλία Τσερπέ και στους οδηγούς Γιώργο Σπύρη, Ανδρέα Θεοδώρου, Ευάγγελο Μπουρίκα και τον μόλις 9 ετών Παναγιώτη Τενέντε για τις επιτυχίες τους. 

"Σπουδαία προσπάθεια"

Την νέα πίστα της Καλαμάτας γνώρισε χθες και ο Γιώργος Ηλιόπουλος, ένας εκ των κορυφαίων οδηγών της χώρας, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος από την προσπάθεια που γίνεται στην Καλαμάτα. "Ηρθαμε να δοκιμάσουμε τη νέα πίστα. Γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια εδώ και χρειάζεται την βοήθεια του δήμου και τον πολιτών για να συνεχιστεί. Το σημαντικότερο είναι ότι οι φίλοι της μοτοσυκλέτας έχουν τη δική τους πίστα και δεν θα τρέχουν στους δρόμους", τόνισε ο οδηγός της ΚΤΝ που τρέχει στην κατηγορία ΜΧ1.