Σάββατο, 14 Απρίλιος 2018 16:03

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Δυναμική παρουσία στο Ολυμπιακό Ράλι της Ηλείας

Γράφτηκε από τον

 

Δυναμική παρουσία θα έχει η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καλαμάτας στο χωμάτινο Ολυμπιακό Ράλι που θα γίνει σήμερα και αύριο στην Ηλεία.

Συγκεκριμένα από την ΑΛΑΚ θα συμμετέχουν οι Γ. Ρήγας και Π. Αλεξανδρόπουλος με Ford Escort στην ΜΚ2, οι Π. Πολυμενέας και Π. Λίβας με Citroen Saxo VTS στην C6/A6, οι Γ. Ποθουλάκης και Δ. Βαρθαλίτης με Toyota Corolla AE 111 στην C5/A6, οι Π. Σταθόπουλος και Αθ. Κατσάς με VW Polo GTI στην C5/A6 και οι Δ. Γκρούμας και Γ. Παπανικολάου με Toyota Corolla KE70 στην C3/E10.

Είναι καθιερωμένο τα τελευταία χρόνια το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, να ξεκινά από τις χωμάτινες ειδικές της μαγευτικής Ηλείας. Ετσι και φέτος το 39ο Ολυμπιακό Ράλλυ, θα διεξαχθεί από το αθλητικό Σωματείο Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ), και γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Π.Δ.Ε. Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και υπό την αιγίδα των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας και την θεσμική υποστήριξη ΔΗΚΕ Πύργου.

Η έναρξη του 54ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ 2018 αποτελείται από 6 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 72,9Km, γνωστές σε όλους τους αγωνιζόμενους: τον Δούκα, μήκους 11,70Km επαναλαμβανόμενη (x3), με τεχνικά κομμάτια που θα προσφέρουν άπλετο θέαμα και ευχαρίστηση στα πληρώματα, και την Αχλαδινή, μήκους 12,60Km επαναλαμβανόμενη (x3), με τα γρήγορα κομμάτια της να ενθουσιάζουν το κοινό. Το συνολικό μήκος του αγώνα είναι μόνο 119,69Km. Πρόκειται για έναν ανανεωμένο αγώνα, με μόνο 46,79Km απλών ειδικών διαδρομών, που έγινε με γνώμονα το μειωμένο αγωνιστικό κόστος για τα πληρώματα και την εύκολη μετάβαση των θεατών.

Ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος θα γίνει σήμερα Σάββατο στο ιδιωτικό ΚΤΕΟ «ΙΟΝΙΚΗ», στην Συντριάδα Πύργου και ώρες από 15:30 έως 18:30. Το βράδυ της ίδιας μέρας και ώρα 21:00, θα γίνει η καθιερωμένη πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία του Πύργου. Πριν την πανηγυρική εκκίνηση θα προηγηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις από τις 20.00 το βράδυ.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί αύριο Κυριακή στις 09:30, στην έξοδο του Service Park (που βρίσκεται στη διαδρομή του αγώνα, στο σχολείο -γήπεδο του Δ.Δ. Λάλα) και ο τερματισμός έμπροσθεν του Δημαρχείου της Αρχαίας Ολυμπίας στις 15.00.