Κυριακή, 27 Μάιος 2018 11:37

Στην Κυπαρισσία σήμερα ο τερματισμός του "Hellas Rally Raid 2018"

Γράφτηκε από τον
Στην Κυπαρισσία σήμερα ο τερματισμός του "Hellas Rally Raid 2018"

Στην παραλία της Κυπαρισσίας αναμένεται να τερματίσει σήμερα Κυριακή, το off road rally "Hellas Rally Raid 2018", που ξεκίνησε στις 19 Μαΐου στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας και της Ηλείας, με κέντρο την Αρχαία Ολυμπία.

Συγκεκριμένα ο τερματισμός αγώνα και τερματισμός ειδικής διαδρομής: Κρέστενα - Νέδα - Βουνά Μάλης - Χριστιάνοι – Κυπαρισσία, θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ η ώρα έναρξης της τελευταίας διαδρομής είναι στις 10 το πρωί στα Κρέστενα.

Τα Rally Raid είναι η δυσκολότερη μορφή εκτός δρόμου μηχανοκίνητου αθλητισμού, με κορυφαίο εκπρόσωπο του σπορ το γνωστό Paris-Dakar, που αποτελεί στόχο πολλών ακόμα και μόνο ο τερματισμός του.

Μετά από πρωτοβουλία λοιπόν του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, όλα τα πληρώματα θα περάσουν από την Κυπαρισσία, που είναι η μόνη πόλη εντός νομού Μεσσηνίας που συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι των διαδρομών. Να σημειωθεί ότι η διοργάνωση βασίζεται όχι μόνο στην ταχύτητα, αλλά και στην πλοήγηση σε άγνωστη διαδρομή και στην αντοχή μηχανών και ανθρώπων, αφού χρειάζεται να διασχιστούν χιλιάδες χιλιόμετρα εκτός δρόμου μέχρι τον τερματισμό.

Στην Ελλάδα το Hellas Rally έχει ιστορία 8 ετών και από τη γραμμή εκκίνησής του έχουν περάσει ορισμένα από τα κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου στερεώματος και συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

 

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ