Παρασκευή, 31 Αύγουστος 2018 13:36

Στην Κυπαρισσία αγώνες παγκοσμίου πρωταθλήματος μηχανοκίνητου αθλητισμού

Γράφτηκε από τον
Στην Κυπαρισσία αγώνες παγκοσμίου πρωταθλήματος μηχανοκίνητου αθλητισμού

 

Ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα που έχουν διεξαχθεί ποτέ στην περιοχή της Τριφυλίας σχεδιάζει να φέρει στην περιοχή ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας τη νέα χρονιά.

Είναι αγώνες από τοκαλεντάρι του Παγκοσμίου πρωταθλήματος μηχανοκίνητου αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα αγώνες εντούρο μηχανών. Μάλιστα απώτερος στόχος του Συλλόγου είναι μια αγωνιστική του πρωταθλήματος να γίνεται σε μόνιμη βάση στην περιοχή κάθε χρόνο. Πρόκειται για ένα πολύ σπουδαίο γεγονός καθώς δεν είναι μόνο οι συμμετοχές αθλητών και η παρουσία φιλάθλων στην περιοχή αλλά και η προβολή του τόπου μέσα από τα τηλεοπτικά δίκτυα που το καλύπτουν.

Από την πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου έχουν γίνει προχωρημένες συζητήσεις με τους διοργανωτές και πλέον είναι θέμα στήριξης και από τους υπόλοιπους τοπικούς φορείς και τις αρχές της περιοχής , προκειμένου να υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός.

Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου σημειώνεται «Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας σε συνεργασία με την Αθλητική Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Μεσόγαιας (Α.Λ.Α.Μ.Μ.) βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις, έτσι ώστε το φθινόπωρο του 2019 και σε μόνιμη βάση κάθε έτος να διοργανώνονται στον τόπο μας, αγώνες από το καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κορυφαίου αθλήματος στον χώρο του μηχανοκινήτου αθλητισμού. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι συμμετοχές και μόνο μπορούν να ξεπεράσουν τις 600 από 40 χώρες, δίχως το πλήθος των θεατών που θα μπορούν να παραβρεθούν, ενώ μόνο για τις ανάγκες της διοργάνωσης θα απαιτηθούν πάνω από 600 δωμάτια στο σύνολο της περιοχής. Τους αγώνες καλύπτουν πάνω από 100 δίκτυα του εξωτερικού. Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας θα απευθυνθεί στις αρμόδιες τοπικές Αρχές, φορείς και συλλόγους ώστε να συνδράμουν τα απαραίτητα που απαιτούνται.»

Κ.Μπ.