Τρίτη, 26 Φεβρουάριος 2019 16:03

ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ: Εκοψε πίτα και ετοιμάζεται για τις προκλήσεις του 2019 (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ: Εκοψε πίτα και ετοιμάζεται για τις προκλήσεις του 2019 (φωτό)

 

Την πίτα της έκοψε την περασμένη εβδομάδα η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Καλαμάτας, η οποία από το 2012 είναι αθλητικό σωματείο με έντονη δραστηριότητα και διακρίσεις.

Την πίτα έκοψε το παλαιότερο μέλος της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ, ο Γιώργος Αρβανιτόγιαννης, ενώ το φλουρί κέρδισε ο αθλητής Πάρις Χριστόπουλος.

Η εκδήλωση έγινε μέσα σε πολύ ζεστό κλίμα και με την παρουσία σύσσωμης της διοίκησης και πολλών αθλητών.

Να σημειωθεί ότι οι αθλητές εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό και μετά την κοπή της πίτας, εκτός από ελεύθερη προπόνηση, έγιναν δύο 15λεπτά σκέλη με εκκίνηση, όπου συμμετείχαν όλοι οι αθλητές που ήταν στην εκδήλωση. Το 2019 είναι άλλωστε γεμάτο προκλήσεις για το καλαματιανό σωματείο.

Ξεχωρίζει η διοργάνωση του αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος Motocross στο MX Park Argos. Ακόμα στις 12 Μαΐου θα γίνει η καθιερωμένη πλέον “εντουροβόλτα” στον Ταύγετο και στα σχέδια των ανθρώπων της ΛΕΜΟΚΑ είναι το φθινόπωρο και ένας αγώνας Motocross του πρωταθλήματος Ν. Ελλάδος, στην Καλαμάτα.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο σημερινός πρόεδρος της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ Παναγιώτης Πατσιλίβας έκανε αναδρομή στο παρελθόν, τονίζοντας τη πιο σημαντική ίσως στιγμή της ιστορίας της,, που δεν είναι άλλη από τη δημιουργία του Αθλητικού Πάρκου Μοτοσικλέτας. “Η ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. από το 2012 είναι αθλητικό σωματείο, με ιστορία όμως που ξεκινά από το 2003, όταν τότε ήταν ακόμα εκδρομική Λέσχη.

Το 2010 συγκεντρωθήκαμε μια ομάδα ανθρώπων (Γιώργος Λαγωνικάκος, Κώστας Δημητρούλης, Παναγιώτης, Μπούνας, Θανάσης, Νασόπουλος, Νίκος Βασιλόπουλος Γιώργος Αρβανιτόγιαννης, Πέτρος Παπάς, Βασίλης Φωτόπουλος, Βασίλης Παπαγεωργίου, Κώστας Νικολόπουλος, Χριστόφορος Πανταζόπουλος, Κώστας Αναστασόπουλος, Κώστας Ποτηριάδης, Γιάννης Ηλιόπουλος, Παναγιώτης Τενέντες, Λάκης Δαλκαφούκης, Βαγγέλης Φιλανδριανός) με στόχο και όραμα να δημιουργήσουμε αυτόν εδώ τον χώρο

Να γίνει, δηλαδή, μια οργανωμένη πίστα για το άθλημα του Motocross. .Κάπως έτσι τον Ιούλιο του 2012 απευθυνθήκαμε, καταθέτοντας σχετικό αίτημα, στον δήμαρχο κ. Νίκα, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα, και μετά από 7 σχεδόν χρόνια καταφέραμε να ολοκληρώσουμε -σε μεγάλο βαθμό το αθλητικό πάρκο! Όπου με τη σημαντική βοήθεια του Δήμου το φθινόπωρο, καταφέραμε και διοργανώσαμε για πρώτη φορά πρωταθληματικό αγώνα Ν. Ελλάδος”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πατσιλίβας. Εκ μέρους του δήμου Καλαμάτας, χαιρετισμό απηύθυνε ο νυν αντιδήμαρχος και υποψήφιος δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος τόνισε την καλή συνεργασία και συνεχάρη τον πρόεδρο της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ για τη συνεχή προσπάθεια να φτιαχτεί ο χώρος.