Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019 15:34

Α.Σ. ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ: Τρίτη θέση για τον Τσάγκλα στη Μεγαλόπολη

Γράφτηκε από τον

Την τρίτη θέση στην κατηγορία Senior κατέκτησε ο Νίκος Τσάγκλας της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ στον 6ο κατά σειρά αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross, που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Μεγαλόπολη από το σωματείο Α.Λ.Μ.Α.

Οι συμμετοχές στους εν λόγω αγώνες άγγιξαν τις 100, παρότι ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος, καθώς η έντονη ζέστη ταλαιπώρησε αναβάτες και θεατές. Ωστόσο ο ενθουσιασμός όλων ήταν αμείωτος και οι συμμετέχοντες προσέφεραν πλούσιο θέαμα.

Αγωνιστικά, ο Γεωργαντάς κυριάρχησε στην ΜΧ2 και ο Κουζής σημείωσε διπλή νίκη στην ΜΧ1. Στην ΜΧ2 ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς τερμάτισε πρώτος και στα δύο σκέλη. Ο αναβάτης της Μ.Α.Ο.Κ. κατέκτησε και μαθηματικά τον πρώτο του τίτλο!

Δεύτερος ήταν ο Παναγιώτης Παπίλας της Α.Μ.Λ.Ε.Χ. Α.Σ. και τρίτος ο Φραγκίσκος Ζούνης του Ικάρου Ρόδου.

Ο καλαματιανός Γιώργος Σπύρης δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Ο αναβάτης της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στο πρώτο σκέλος, ενώ στο δεύτερο κατέλαβε την 16η θέση.

Στην MX1, μετά από πέντε αγώνες ο Παναγιώτης Κουζής κατόρθωσε να γυρίσει στις επιτυχίες κάνοντας μάλιστα το «double» αφού μαζί με τη νίκη στον αγώνα πήρε και την πρώτη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα!!!

Με χρόνο 1.59 ο Κουζής μείωσε στους 14 βαθμούς από τον Ιωάννη Τουρατζίδη στο πρωτάθλημα και δηλώνει, όπως πάντα, δυναμικός διεκδικητής εν όψει του τελευταίου αγώνα.

Στην ίδια κατηγορία το Αθλητικό Σωματείο ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. εκπροσώπησαν και οι Μούγιος και Χριστόπουλος.

Ο Αθανάσιος Μούγιος, στη δεύτερη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα, με χρόνο 2.14 τερμάτισε στην 11η θέση.

Στην πρώτη του συμμετοχή σε αγώνες, ο Παρασκευάς Χριστόπουλος τερμάτισε στην 13η θέση. Ο αναβάτης της ΛΕΜΟΚΑ είχε καλύτερο χρόνο 2.13.

Ο Αντώνης Σάγμαλης της ΛΕ.ΜΟ.ΘΕ. έφυγε από τη Μεγαλόπολη με τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, πρωταθλητής της ΜΧ2Τ με Υamaha ΥΖ125!

Μαυράκης Σταύρος και Γιώργος της Α.Σ.Η. συμπληρώνουν την κορυφαία τριάδα του αγώνα. Ο Μανώλης Σκύβαλος κέρδισε τον δεύτερο σερί του αγώνα στην OPEN.

Δεύτερος στον αγώνα τερμάτισε ο Πακαταρίδης της Μοτολέσχη ΚΑΒ, ο οποίος στην γενική βαθμολογία της κατηγορίας βρίσκεται πρώτος!

Ο Σπύρος Μητρόπουλος επικράτησε στην Senior (άνω των 50 χρόνων) και στα δυο σκέλη. Στην κατηγορία αυτή την ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. εκπροσώπησε ο Νίκος Τσάγκλας, ο οποίος τερμάτισε, όπως προαναφέραμε, 3ος με χρόνο 2.28.

Στα Quad, νικητής ήταν ο Martin Milev με Yamaha 450. Με Yamaha YF 450R 450 έτρεξε ο Νικόλαος Σάββας της ΛΕΜΜ και κατετάγη στην 2η θέση με διαφορά οκτώ βαθμών από τον πρώτο του αγώνα, Milev.

Λίγο πιο κάτω, με διαφορά δέκα βαθμών βρίσκεται τρίτος ο αναβάτης της ΑΛΑΜΜ, Βασίλης Τριανταφύλλου.

Ο Στέλιος Γαλατιανός (ΑΡΗΣ) ήταν ο δεύτερος νικητής στην ιστορία της νεοσύστατης κατηγορίας Vintage, με χρόνο 17:06. Δεύτερος ο Ξενοφών Άντζελους της ΑΛΑΜΜ με 18:20 και τρίτος ο Στέλιος Χριστοδούλου, επίσης του σωματείου Άρης, με 19:34.

Ο Διονύσιος Μάγειρας, μοναδικός εκπρόσωπος της ΛΕΜΟΚΑ στην συγκεκριμένη κατηγορία, έτρεξε με YZ 250 και με χρόνο 18:58, τερμάτισε 11ος.