Τετάρτη, 26 Ιούνιος 2019 16:07

Ο Οικονόμου στο παγκόσμιο Rotax Max Challenge

Γράφτηκε από τον
Ο Οικονόμου στο παγκόσμιο Rotax Max Challenge

Πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία του αναδείχθηκε ο Χρήστος Οικονόμου ο οποίος εξασφάλισε και την πρόκριση για τον Παγκόσμιο Τελικό του Rotax Max Challenge που γίνει στη Νάπολη της Ιταλίας!

Ο Καλαματιανός αθλητής συμμετείχε στο προτελευταίο βήμα πριν τον Παγκόσμιο Τελικό του Rotax Max Challenge που διοργάνωσε η Rotax Hellas.

Στην διοργάνωση παίζοντας τέσσερα εισιτήρια στην κορυφαία κατηγορία Rotax DD2 Max εκ των οποίων τα δύο για την μεγάλη ηλικιακά κλάση Masters. Στην κατηγορία των 'μικρών' που όμως αποτελούν σχεδόν πάντα και τα φαβορί για την πρώτη θέση της γενικής στα DD2 o Xρήστος Οικονόμου ήταν το μεγάλο φαβορί ο Άκης Βασιλέρης το αμέσως επόμενο και ο Θανάσης Χατζόγλου το μεγάλο αουτσάιντερ. Η ομάδα του Γιώργου Πολυχρονίδη (Prt Motorsport) ήταν νικήτρια αφού ο Χρήστος Οικονόμου (Τony) δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του καθώς έκανε 2 στις δύο νίκες και μαζί με το εισιτήριο για το Παγκόσμιο πήρε και τον τίτλο για το '19 στην δύσκολη και απαιτητική κατηγορία. Ο ομόσταυλός του Άκης Βασιλέρης (Sodi) έδωσε μάχη με τον ταχύτατο Θανάση Χατζόγλου (Speed Force) και πήρε την δεύτερη θέση. Στην Μasters o Δημήτρης Ζερβός και ο Μανώλης Τζαμαριαδάκης θα ταξιδέψουν σε έναν ακόμα Παγκόσμιο τελικό!