Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 14:35

ΑΛΑΚ: Ολα έτοιμα για την 1η Ανάβαση Τσακώνας

Γράφτηκε από τον
ΑΛΑΚ: Ολα έτοιμα για την 1η Ανάβαση Τσακώνας

Μια επιθυμία χρόνων έγινε πραγματικότητα και η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καλαμάτας θα διοργανώσει αυτό το Σαββατοκύριακο την 1η Ανάβαση Τσακώνας στην παλιά εθνική οδό Καλαμάτας – Τρίπολης.

Πρόκειται για έναν απαιτητικό αγώνα που θα φέρει στη Μεσσηνία πληρώματα απ’ όλη την Ελλάδα. Οι συμμετοχές σύμφωνα με τους διοργανωτές, φθάνουν τις 42. Το Σάββατο θα γίνουν τρία περάσματα δοκιμαστικά και την Κυριακή ο αγώνας που θα έχει δύο σκέλη.

Η διαδρομή είναι από την Αλλαγή έως το Δερβένι και γι’ αυτό το λόγο το Σαββατοκύριακο η παλιά εθνική οδός θα παραμείνει κλειστή για πολλές ώρες και η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τη νέα εθνική οδό.

Συγκεκριμένα το Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και την Κυριακή από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Τα πληρώματα θα διανυκτερεύσουν το Σάββατο στην Καλαμάτα, ενώ η απονομή των επάθλων στους νικητές θα γίνει την Κυριακή το απόγευμα στο δημαρχείο της Μεγαλόπολης.

Στόχος της ΑΛΑΚ είναι να γίνει ο αγώνας θεσμός και να παραμείνει στο πρωτάθλημα αναβάσεων. Να σημειωθεί ότι η Αγωνιστική Λέσχη ζητούσε από το 2009 από την Ομοσπονδία την ανάθεση του αγώνα που έχει πολλές δυνατές συμμετοχές και αναμένεται με ενδιαφέρον από τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.