Παρασκευή, 28 Φεβρουάριος 2020 15:54

Πανελλήνιο πρωτάθλημα μηχανών στην Κυπαρισσία!

Γράφτηκε από τον

Μια σημαντική διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Eduro GP 2020 σχεδιάζεται να φιλοξενηθεί στην Κυπαρισσία στις αρχές Μαΐου.

Ένα γεγονός που θα φέρει στην περιοχή εκατοντάδες συμμετέχοντες και χιλιάδες επισκέπτες είτε ως μέλη των ομάδων και των διοργανωτών, είτε ως θεατές , ενώ από την άλλη θα υπάρξει και προβολή της περιοχής μέσα από τηλεοπτικά δίκτυα και μέσα ενημέρωσης.

Χθες κατατέθηκε σχετικό αίτημα από τον Εμπορικό Σύλλογος Κυπαρισσίας στο Τοπικό Συμβούλιο ώστε να χορηγηθεί άδειας χρήσης κοινόχρηστων και δημοτικών χώρων για την διεξαγωγή των αγώνων , όπου το ΤΣ με ομόφωνη απόφαση του ενέκρινε.

Στο σχετικό αίτημα τονίζεται «Ο σύλλογος μας στα πλαίσια των συνεχόμενων δράσεων με σκοπό την εξωστρέφεια και την τουριστική ανάπτυξη και προβολή του τόπου μας, προτίθεται να συνδιοργανώσει σε συνεργασία με τον Δήμο Τριφυλίας και με την στήριξη λοιπών φορέων του τόπου μας, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μηχανών Εντούρο 2020. Παρατίθεται το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων που θα διεξαχθούν στην χώρα μας στα πλαίσια του πρωταθλήματος για το 2020.

Πρόγραμμα Πανελληνίου Πρωταθλήματος EnduroGp 2020 : 20-22 Μαρτίου – Αιδηψός, 11-12 Απριλίου – Συκούριο, 1-3 Μαΐου - Κυπαρισσία ,19-20 Ιουνίου – Κέρκυρα.

Στον αγώνα που θα φιλοξενηθεί στην πόλη μας το χρονικό διάστημα 1-2-3 Μαΐου 2020, σύμφωνα με τους διοργανωτές πρόκειται να μετάσχουν περίπου 450 συμμετέχοντες, συν τους συνοδούς τους, ενώ αναμένετε μόνο για τις ανάγκες των συμμετεχόντων να κλειστούν περίπου 200 δωμάτια στο σύνολο της περιοχής (Δήμος Τριφυλίας) και για τον σκοπό αυτό ήδη είμαστε σε επικοινωνία και σε συνεννόηση με τον σύλλογο Ξενοδόχων Τριφυλίας.»

Είναι κάτι πολύ θετικό τόνισε ο πρόεδρος του ΤΣ Γιώργος Τσάλτας αναφέροντας πως από όσο γνωρίζει τόσο ο Δήμος όσο και ο Εμπορικός έχουν κάνει αίτημα προς την Περιφέρεια για χρηματοδότηση. Ενώ από τον πρόεδρο του Εμπορικού Δημήτρη Τερζή τονίστηκε πως στόχους τους είναι να καθιερωθούν τέτοιοι αγώνες στην περιοχή. Μάλιστα όσον αφορά το τριήμερο σημείωσε ότι θα γίνουν τρις διαδρομές , 2 ορεινές και μια νυχτερινή σε πίστα που θα διαμορφωθεί στο νότιο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Κ.Μπ.