Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2020 15:07

Formula 1: Ακυρώνεται ο αγώνας του Μονακό για το 2020!

Γράφτηκε από τον

Για πρώτη φορά μετά το 1954, ο φημισμένος αγώνας της Formula 1 στο Μονακό δεν θα γίνει και μάλιστα, δεν αναβλήθηκε για άλλη ημερομηνία αλλά ματαιώθηκε οριστικά!

Οι διοργανωτές του Γκραν Πρι Μονακό ανακοίνωσαν ότι δεν μπορούν να μεταθέσουν τον αγώνα της Formula 1 σε άλλη ημερομηνία, οπότε εμμέσως πλην σαφώς, ανακοίνωσαν ότι το 2020 δεν θα γίνει αγώνας στα στενά του Μόντε Κάρλο! Αυτό, έχει να συμβεί από το 1954, όπου ο αγώνας ακυρώθηκε τελευταία φορά. Η ημερομηνία που είχε οριστεί για φέτος ήταν 21 με 24 Μαΐου, οπότε ήταν έτσι κι αλλιώς πιο πριν από την επίσημη έναρξη που προγραμματίστηκε από τη Formula 1.

Γενικότερα διανύουμε μια περίοδο όπου οι εξελίξεις είναι συνεχείς και δύσκολα μπορείς να πεις τι θα γίνει τελικά, όσο ο κορονοϊός βρίσκεται σε... πλήρη δράση! Οι διοργανωτές του Γκραν Πρι του Μονακό, είπαν στην ανακοίνωσή τους ότι έφτασαν σε αυτή την απόφαση ύστερα από σκέψη και υπολογισμούς. Η εξέλιξη της πανδημίας και η εξάπλωση του ιού δεν καθιστά δυνατό να επιτρέψουν τη διεξαγωγή ενός αγώνα εκείνη την περίοδο και δεν γίνεται να τον αναβάλλουν για άλλες ημέρες, ήταν οι δηλώσεις τους, μεταξύ άλλων.

Το πλάνο που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι ότι η Formula 1 θα ξεκινήσει από τον Ιούνιο, χωρίς να έχουν αποφασίσει ποιο θα είναι το πρώτο Γκραν Πρι της χρονιάς. Τα περισσότερα, σε αντίθεση με το Μονακό, αναμένεται ότι θα αλλάξουν ημερομηνίες και θα γίνουν αργότερα μέσα στη χρονιά, ενώ σύντομα αναμένουμε να δώσουν στη δημοσιότητα ένα νέο καλεντάρι που θα μας δώσει μια πρώτη εικόνα για τη σεζόν που θα ακολουθήσει. Σε κάθε περίπτωση, οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί που θα έμπαιναν στο παιχνίδι από το 2021, αναμένεται ότι θα πάρουν ένα χρόνο αναβολή.

Πηγή: gazzetta.gr