Παρασκευή, 03 Απρίλιος 2020 13:54

Μοτοσικλέτα-Moto GP: Τέλη Μαΐου και... αν η έναρξη της σεζόν

Γράφτηκε από τον
Μοτοσικλέτα-Moto GP: Τέλη Μαΐου και... αν η έναρξη της σεζόν

Για τα τέλη Μαΐου μετατέθηκε η έναρξη της σεζόν στο Moto GP, με απόφαση που πάρθηκε την Πέμπτη (2/03), μετά την αναβολή του γαλλικού αγώνα στην Λε Μαν, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο αγώνας, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για τις 17/05, ήταν ο πέμπτος που αναβλήθηκε στη σειρά μετά από τον εναρκτήριο του παγκοσμίου πρωταθλήματος που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο Κατάρ στις 8 Μαρτίου.
«Η συνεχιζόμενη εξάπλωση του κορονοϊού μας υποχρεώνει να αναπροσαρμόσουμε το πρόγραμμα», αναφέρει η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής (FIM), των υποστηρικτών της Dorna και της ένωσης των ομάδων (IRTA)
Ανέφεραν επίσης ότι ένα ανανεωμένο καλεντάρι, με νέες ημερομηνίες για το γκραν πρι του Λε Μαν και το πρόσφατα ακυρωθέν της Ισπανίας, στην Χερέθ, θα πρέπει να περιμένουν έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
Επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 31 Μαΐου επί ιταλικού εδάφους, ωστόσο, θεωρείται εξαιρετικά αβέβαιος να πραγματοποιηθεί εξαιτίας της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στην χώρα. Ακολουθούν τα γκραν πρι στην Μπαρτσελόν, στις 7 Ιουνίου, στις 21/06 στην Γερμανία και στην Ολλανδία στις 26 Ιουνίου.