Τετάρτη, 08 Απρίλιος 2020 14:20

Μοτοσικλέτα-Moto GP: Αναβλήθηκαν τα γκραν πρι σε Ιταλία και Ισπανία

Γράφτηκε από τον
Μοτοσικλέτα-Moto GP: Αναβλήθηκαν τα γκραν πρι σε Ιταλία και Ισπανία

Η σεζόν στο Moto GP δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν τα μέσα Ιουνίου, καθώς χθες (7/04) ακυρώθηκαν και τα γρκαν πρι σε Ιταλία και Καταλωνία, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η απόφαση ανεβάζει τον αριθμό των αναλβληθέντων αγώνων σε 7. Από την Ιταλία και την Ισπανία προέρχονται οι περισσότεροι αναβάτες και οι ομάδες που συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, δύο χώρες που έχουν πληγεί με σφοδρότητα από τον Covid-19 με περισσότερους από 16.000 νεκρούς στην Ιταλία και 13.000 σγτην Ισπανία.
«Η FIM, IRTA και Dorna Sports βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουν την ακύρωση του γκραν πρι της 31ης Μαΐου στην Ιταλία και αυτό της 7ης Ιουνίου στην Καταλωνία» αναφέρει η ανακοίνωση των αρμόδιων φορέων και καταλήγει: «Η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων μας αναγκάζει να εξετάσουμε νέες ημερομηνίες για τους δύο αγώνες».
Το νέο καλεντάρι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα δημοσιευτεί «όταν θα είναι διαθέσιμο». Ο επόμενος αγώνας μετά από αυτούς που έχουν αναβληθεί είναι προγραμματισμένος για τις 21 Ιουνίου στην Γερμανία.

ΑΠΕ - ΜΠΕ