Τρίτη, 28 Απρίλιος 2020 14:28

Αυτοκίνητο-Formula 1: Αναβλήθηκε το γαλλικό γκραν πρι, ξεκίνημα στην Αυστρία τον Ιούλιο

Γράφτηκε από τον
Αυτοκίνητο-Formula 1: Αναβλήθηκε το γαλλικό γκραν πρι, ξεκίνημα στην Αυστρία τον Ιούλιο

Ένα ακόμη γκραν πρι της Formula 1, αυτό της Γαλλίας, που ήταν προγραμματισμένο για τις 28 Ιουνίου στο Καστελε, αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ ο αγώνας στη Μεγάλη Βρετανία θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία θεατών τον ερχόμενο Ιούλιο, όπως ανακοίνωσαν τη Δευτέρα (27/04) οι διοργανωτές.

Η σεζόν στην F1 δεν έχει ξεκινήσει ακόμη και το γαλλικό γκραν πρι είναι το 10ο που δέχεται «χτύπημα» από τον ιό. «Δεδομένης της εξέλιξης που έχει πάρει η κατάσταση, λόγω της εξάπλωσης του Covid-19, το γαλλικό γκραν πρι είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του αγώνα, Ερίκ Μπουλιέρ.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Τσέις Κάρεϊ, είπε πως ήταν απγοητευτικό, αλλά «υποστηρίζουμ πλήρως την απόφαση που έλαβαν οι γαλλικές αρχές και ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στην πίστα Paul Ricard πολύ γρήγορα.»

Ο αγώνας στην πίστα του Μονακό, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί τον Μάιο, έχει ματαιωθεί οριστικά, όπως επίσης και ο εναρκτήριος της σεζόν, στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, ενώ άλλοι 8 αγώνες αναμένουν τις αποφάσεις των διοργανωτών, ελπίζοντας σε ένα διαμορφωμένο καλεντάρι 15-18 αγώνων.

Η σεζόν, πλέον, αναμένεται να ξεκινήσει στις 5 Ιουλίου στην Αυστρία στο «Spielberg's Red Bull Ring», σε έναν αγώνα που μπορεί να διεξαχθεί χωρίς την παρουσία θεατών. Το βρετανικό γκραν πρι, ένας εντός έδρας αγώνας για περισσότερες από 10 ομάδες, όπως επίσης και του εξάκις παγκόσμιου πρωταθλητή της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον, παραμένει στο καλεντάρι για τις 19 Ιουλίου, αλλά «κεκλεισμένων των θυρών».

«Είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω ότι είναι αδύνατο να διοργανώσουμε το εφετινό βρετανικό γκραν πρι με την παρουσία θεατών στο Σιλβερστόουν», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του αγώνα, Στιούαρτ Πρινγκλ, με μήνυμά του προς τους οπαδούς.

Η Formula 1 σχεδιάζει να ξεκινήσει η ούτως ή, άλλως, καθυστερημένη σεζόν χωρίς την παρουσία θεατών στην Αυστρία, τον ερχόμενο Ιούλιο, και να ολοκληρωθεί τον προσεχή Δεκέμβριο στο Αμπου Ντάμπι, ενώ ενδιάμεσα θα γίνουν αγώνες στην Ασία και στις ΗΠΑ, όπως αποκάλυψε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Τσέις Κάρεϊ.

ΑΠΕ - ΜΠΕ