Πέμπτη, 07 Μάιος 2020 20:50

Ρεαλιστής ο πρόεδρος της Formula 1: "Ισως δεν γίνουν αγώνες το 2020"

Γράφτηκε από τον

Δειλά-δειλά για το ενδεχόμενο να μη διεξαχθούν αγώνες μέσα στο 2020 προετοιμάζονται, σύμφωνα με τον Τσέις Κάρι, οι ομάδες της Formula 1.

Λίγες μόλις ώρες μετά από την είδηση πως η Formula 1 έχει ζημιά που φτάνει το 84% σε σχέση με τα περσινά της έσοδα στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, ο πρόεδρος Τσέις Κάρι παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι οι ομάδες έχουν αρχίσει σιγά-σιγά προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει αγώνας έως το τέλος του 2020!

"Είμαστε αισιόδοξοι πως θα τρέξουμε, ωστόσο δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο μέσα στο 2020. Η κρίση της πανδημίας έχει επηρεάσει σημαντικά την Formula 1 και πλέον προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Ο στόχος παραμένει η έναρξη της σεζόν στην Αυστρία τον Ιούλιο, ξέρουμε ότι οι ευρωπαϊκοί αγώνες δεν θα έχουν κόσμο στις εξέδρες, το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η ασφάλεια όλων" είπε ο 66χρονος παράγοντας σε conference call την Πέμπτη (7/5).

"Είναι μακρινό το ενδεχόμενο να μη διεξαχθούν αγώνες. Ξέρουμε ότι ο κορονοϊός θα συνεχίσει να αφήνει το στίγμα του παγκοσμίως, παρόλα αυτά αισθανόμαστε ότι σε μερικούς μήνες από τώρα θα επιστρέψουμε σε μια θετική κατάσταση" πρόσθεσε ο Κάρι, ο οποίος αντιλαμβάνεται πως η ζημιά των ομάδων της Formula 1 είναι τεράστια. Αυτή η ζημιά αποτυπώνεται στα 207 εκατομμύρια δολάρια που χάθηκαν μόνο στο πρώτο τρίμηνο (Ιανουάριος - Μάρτιος) της χρονιάς, ενώ και το δεύτερο τρίμηνο (Απρίλιος - Ιούνιος) δεν πρόκειται να έχει αγώνες.

Θυμίζουμε πως οι ομάδες θα συμμετάσχουν και στο επόμενο (2021) πρωτάθλημα με τα φετινά μονοθέσια, σε μια προσπάθεια να μειωθεί το κόστος κυρίως για τις μικρότερες του grid, ενώ οι αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς έχουν μετατεθεί για το 2022.
Πηγή: sport24.gr