Παρασκευή, 12 Ιούνιος 2020 17:40

MotoGP: Ανακοινώθηκε το επικαιροποιημένο καλεντάρι του 2020

Γράφτηκε από τον
MotoGP: Ανακοινώθηκε το επικαιροποιημένο καλεντάρι του 2020

Το MotoGP μετράει αντίστροφα για την επιστροφή στη... δράση στην μετά κορονοϊό εποχή, καθώς χθες δόθηκε στη δημοσιότητα το επικαιροποιημένο αγωνιστικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος για το 2020.

Το καλεντάρι περιλαμβάνει μίνιμουμ 13 αγώνες που θα πραγματοποιηθούν το διάστημα Ιούλιος-Νοέμβριος, ενώ ενδέχεται να διεξαχθούν ακόμη τέσσερα γκραν πρι εκτός Ευρώπης, με αποτέλεσμα η διοργάνωση να... τραβήξει έως τον Δεκέμβριο. Η «αυλαία» για το 2020 θα ανοίξει στη Χερέθ της Ισπανίας, όπου θα διεξαχθούν δύο «κολλητά» γκραν πρι, το πρώτο στις 19/7 με την ονομασία γκραν πρι Ισπανίας και το δεύτερο στις 26/7 ως γκραν πρι Ανδαλουσίας. Ύστερα από... διάλειμμα μιας εβδομάδας, θα ακολουθήσει ο αγώνας στο Μπρνο της Τσεχίας (9/8), ενώ έπονται δύο γκραν πρι στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας και την πίστα "Red Bull Ring" (16 και 23 Αυγούστου), από τα οποία το πρώτο θα ονομάζεται γκραν πρι Αυστρίας και το δεύτερο γκραν πρι Στυρίας (σ.σ. η περιοχή όπου βρίσκεται το Σπίλμπεργκ). Μετά από τρεις εβδομάδες η πίστα του Μιζάνο στην Ιταλία θα φιλοξενήσει δύο αγώνες του MotoGP (στις 13/9 το γκραν πρι του Σαν Μαρίνο και στις 20/9 αυτό της Εμίλια Ρομάνια), ενώ στις 27 Σεπτεμβρίου η... δράση θα επιστρέψει στην Ισπανία για το γκραν πρι της Καταλωνίας στην πίστα της Βαρκελώνης.
Στις 11 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το γαλλικό γκραν πρι στην πίστα του Λε Μαν, ενώ στις 18 και 25/10 θα διεξαχθούν δύο αγώνες στην πίστα της Αραγονίας. Ο πρώτος θα ονομάζεται γκραν πρι Αραγονίας και ο δεύτερος γκραν πρι Τερουέλ (σ.σ. η ομώνυμη επαρχία βρίσκεται μέσα στην Αραγονία). Ακολούθως, θα πραγματοποιηθούν οι τελευταίοι δύο ευρωπαϊκοί αγώνες της σεζόν στην πίστα «Ρικάρντο Τόρμο», στη Βαλένθια. Ο πρώτος εκ των δύο θα λάβει χώρα στις 8 Νοεμβρίου με την ονομασία γκραν πρι Ευρώπης και ο δεύτερος στις 15/11 ως γκραν πρι της Βαλένθια. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι στο επικαιροποιημένο καλαντάρι υπάρχουν ακόμη τέσσερις αγώνες εκτός Ευρώπης που ενδέχεται να συμπεριληφθούν στο καλαντάρι και προγραμματίζεται να διεξαχθούν το διάστημα 22 Νοεμβρίου-13 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η παρουσία στο καλαντάρι των γκραν πρι σε Αργεντινή, Ηνωμένες Πολιτείες, Ταϊλάνδη και Μαλαισία θα επιβεβαιωθεί πριν από τις 31 Ιουλίου.
ΑΠΕ - ΜΠΕ