Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2020 12:19

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΤ: Τρίτος ο ταλαντούχος Μανώλης Σταμάτης της ΑΛΑΚ!

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΤ: Τρίτος ο ταλαντούχος Μανώλης Σταμάτης της ΑΛΑΚ!

Μετά από ένα θεαματικό τελικό που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον, ο Μανώλης Σταμάτης κατέλαβε την τρίτη θέση στην κατηγορία mini, κερδίζοντας τις εντυπώσεις στον δεύτερο αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος καρτ που έγινε την Κυριακή στην Καλαμάτα, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Eπιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Ο ταλαντούχος οδηγός της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Καλαμάτας έδειξε τις ικανότητές του στην πίστα καρτ San Nicolas και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον.

Η ΑΛΑΚ εκτός αγωνιστική είχε και οργανωτική επιτυχία, καθώς ο αγώνας είχε ανταγωνισμό και θέαμα, παρότι διεξήχθη σε δύσκολες συνθήκες λόγω πανδημίας.

Ολοι οδήγησαν εξαιρετικά και στις τρεις κατηγορίες, mini (οδηγοί 8-12 ετών), junior (13-15) και senior (από 16+ ετών).

Στην κατηγορία mini τόσο στα ελεύθερα, όσο και στα επίσημα χρονομετρημένα, ο Φαίδωνας Παπαφιλίππου ήταν ταχύτερος, σχεδόν κατά δύο δέκατα σε σχέση με τους Νικόλα Φραγκάκη και Θάνο Ζάχου, ανοίγοντας έτσι την όρεξη των φίλων του karting με τις μονομαχίες τους για το θέαμα που θα πρόσφεραν στην συνέχεια. Και πράγματι ο Φαίδων ήταν νικητής του πρώτου ημιτελικού και ο Νικόλας του δεύτερου, ενώ ο Θάνος Ζάχος ήταν και στους δύο νικητής στην «μικρή» (8-10 ετών) ηλικιακή κλάση mini b.

Ο τελικός ήταν... όνειρο, ο Φαίδωνας Παπαφιλίππου, ο Νικόλας Φραγκάκης και ο Καλαματιανός Μανώλης Σταμάτης σε ένα θεαματικό, καθαρό τελικό απέσπασαν τα χειροκρότημα των φίλων του karting και κατέλαβαν τις ανάλογες θέσεις.

Η επιτυχία του Σταμάτη να ανέβει στο βάθρο γίνεται μεγαλύτερη, καθώς ξεκίνησε από τις πίσω θέσεις στα προκριματικά.

Στην mini b πρώτευσε άτυπα (δεν συμπλήρωσε τον απαιτούμενο αριθμό συμμετεχόντων) ο Θάνος Ζάχος.

Στην junior στα ελεύθερα και επίσημα χρονομετρημένα o Αλέξανδρος Παπαευθυμίου συνέχισε το σερί του από τον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, «γράφοντας» πρώτο χρόνο - ένα δέκατο εμπρός από τον Χρήστο Χατζή και δύο δέκατα εμπρός από τον Νικόλα Λύκο που ήταν τρίτος – εκκινώντας έτσι και πάλι από τη θέση 1.

Ο Αλέξανδρος Παπαευθυμίου έκανε δύο στα δύο στους ημιτελικούς, ενώ οι Νικόλας Λύκος και Χρήστος Χατζής έκαναν το «2-3» στον πρώτο ημιτελικό και το «3-2» στον δεύτερο. Νικητής αναδείχθηκε ο Γιάννης Δήμος.

Στην κατηγορία senior η διαφορά των Ανδρέα Δεβετζόγλου και Κωνσταντίνου Κομνηνού ήταν 2,5 εκατοστά του δευτερολέπτου και έτσι ο πρώτος θα ξεκινούσε από την θέση 1 στα ημιτελικά και με άνεση ήταν τελικά ο νικητής και στους δύο ημιτελικούς.

Στον τελικό ο Άκης Βασιλέρης ήταν νικητής, όταν η ομηρική μάχη με τον Ανδρέα Δεβεντζόγλου έληξε άδοξα σε ένα αγωνιστικό συμβάν του τελευταίου με τον έως τότε τρίτο στην κατάταξη, Κωνσταντίνο Κομνηνό (4Τ: στη μάχη για τη δεύτερη θέση δεν έλειψε το τζαρτζάρισμα, αγωνιστικό συμβάν μεταξύ Δεβετζόγλου-Κομνηνού, που επιβεβαίωσε και την εξαιρετική ποιότητα και την άψογη σχέση των δυο αθλητών εκτός κόκπιτ, με την αγωγή τους σημείο αναφοράς).