Πέμπτη, 10 Σεπτέμβριος 2020 16:22

Και διαδικτυακά μαθήματα σκάκι από το ΝΟΚ

Γράφτηκε από τον

Την προσεχή Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου ξεκινούν τα μαθήματα στο σκακιστικό τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν σχεδιάσει προπονήσεις δια ζώσης (Παρασκευή, Σάββατο), αλλά και διαδικτυακά μαθήματα (Τετάρτη - Πέμπτη) λόγω της πανδημίας, ενώ κάθε Κυριακή θα διεξάγονται αγώνες.

“Το Σκακιστικό Τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας είναι έτοιμο να υποδεχθεί τη νέα προπονητική περίοδο 2020 – 2021, χάρη στην ευγενική χορηγία της Εταιρείας Καρέλια Α.Ε. και κυρίως στον κ. Στάθη Καρέλια.

Είναι βέβαιο ότι τη φετινή σχολική χρονιά όλες οι οικογένειες θα κληθούν να πάρουν δύσκολες αποφάσεις.

Γι’ αυτό προετοιμαστήκαμε έγκαιρα ώστε να είμαστε σε θέση να υπηρετήσουμε τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των παιδιών με γνώμονα πρωτίστως την υγεία τους, την ασφάλειά τους και την ποιοτικά βέλτιστη εκπαιδευτική τους εμπειρία”, αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση του ΝΟΚ και συνεχίζει:

“Οι γνωστές αντίξοες συνθήκες μας αναγκάζουν να επανασχεδιάσουμε τον τρόπο διεξαγωγής των προπονήσεων με αδιαπραγμάτευτο μέλημά μας τη διαφύλαξη της υγείας των αθλητών μας.

Δεδομένης της αντικειμενικής αδυναμίας πρόβλεψης, ακόμα και από τους ειδικούς, της εξέλιξης της πανδημίας, θεωρήσαμε επιβεβλημένο να εντάξουμε στον σχεδιασμό μας και διαδικτυακές προπονήσεις.

Ευτυχώς η σκακιστική προπόνηση υποστηρίζεται άριστα εξ’ αποστάσεως με τα υπάρχοντα τεχνολογικά μέσα. Αλλωστε η περσινή μας πιλοτική εφαρμογή του εγχειρήματος μέσω διαδικτύου κύλισε ομαλότατα και επιβεβαίωσε τα παραπάνω. Εγγύηση αποτελεί η πολυετής ιστορία μας”.

Τα δια ζώσης μαθήματα θα γίνονται Παρασκευή και Σάββατο και είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους σκακιστές.

Αν κάποιος επιθυμεί συνδυασμό μαθημάτων, δια ζώσης και διαδικτυακού, μπορεί να γίνει κατόπιν συνεννόησης με τον δάσκαλο κ. Τσεκούρα.

Τα μαθήματα ξεκινούν όπως προαναφέραμε την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου και οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορούν να επισκέπτονται κάθε μέρα την αίθουσα της Σκακιστικής Ακαδημίας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας (5:00 – 8:30 μ.μ). Την ευθύνη λειτουργίας της ακαδημίας έχουν ο δάσκαλος Θεόδωρος Τσεκούρας και η έφορος Τούλα Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα.

Για τη καλύτερη διαχείριση των τμημάτων, που αφορά κυρίως στην ομοιογένειά τους, αλλά και για το κλείσιμο θέσεων λόγω του περιορισμού ασφαλείας (έως 10 άτομα ανά τμήμα), θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή και να κάνουν την εγγραφή τους εντός Σεπτεμβρίου.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα (6972701590 κ. Τσεκούρα Θοδωρή) ή στην (κα Χατζηπαναγιώτου-Τσιάλα Τούλα 6945499716) ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.nokchess.gr και την σελίδα του facebook “Σκακιστική Ακαδημία Ν.Ο Καλαμάτας”.