Πέμπτη, 17 Δεκέμβριος 2020 18:01

Το επίσημο καλεντάρι της Formula 1 για το 2021

Γράφτηκε από τον
Το επίσημο καλεντάρι της Formula 1 για το 2021

Η Formula 1 ανακοίνωσε επίσημα το πρόγραμμα για το νέο έτος, το οποίο περιλαμβάνει 23 αγώνες. Ακόμη αναμένεται επιβεβαίωση για κάποιες διοργανώσεις.

Μετά από μια χρονιά που ήταν γεμάτη ανατροπές, η Formula 1 ανακοινώνει επίσημα το καλεντάρι της για το 2021 με την ελπίδα ότι το νέο έτος, όλα θα κυλήσουν βάσει προγράμματος και χωρίς απρόοπτα. Η νέα σεζόν θα ξεκινήσει στις 21 Μαρτίου στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπως συμβαίνει συνήθως, ενώ το τέλος θα έρθει στις 5 Δεκέμβρη στην πίστα του Άμπου Ντάμπι. Ακόμη υπάρχουν μερικά... ερωτηματικά για ορισμένα Γκραν Πρι.

Νέα Γκραν Πρι στον ορίζοντα

Για παράδειγμα αυτό του Βιετνάμ στις 25 Απριλίου αρχίζει να φαντάζει όλο και πιο απίθανο, οπότε το σενάριο λέει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα μπει ένας από τους νέους αγώνες που είδαμε φέτος. Οι επικρατέστερες πίστες είναι της Ίμολα (Ιταλία), Μουτζέλο (Ιταλία) και Πορτιμάο (Πορτογαλία). Ενδιαφέρον έχουμε και στον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς. Το 2021 θα είναι η χρονιά που η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει ένα Γκραν Πρι για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Ξανά Παγκόσμια η F1!

Κατά τα λοιπά το πρόγραμμα για τον επόμενο χρόνο προβλέπει αγώνες σε όλο τον κόσμο και όχι κυρίως σε ευρωπαϊκό έδαφος, όπως έγινε φέτος. Ηνωμένες Πολιτείες, Ασία, Αφρική, όλα είναι στο πρόγραμμα, όπως και θρυλικοί αγώνες που τελικά ακυρώθηκαν για το 2020, όπως αυτός του Μονακό. Τα μέτρα για τον Covid-19 λένε ότι θα τηρούνται κανονικά, ακόμη κι αν έχει γίνει εμβολιασμός, τουλάχιστον σε αρχικό στάδιο. Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις ημερομηνίες και το πρόγραμμα για το 2021.

 

Πηγή: gazzetta.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ