Πέμπτη, 29 Απρίλιος 2021 17:08

F1: Ματαιώθηκε το Grand Prix Καναδά, στη θέση του η Τουρκία!

Γράφτηκε από τον
F1: Ματαιώθηκε το Grand Prix Καναδά, στη θέση του η Τουρκία!

Η Formula 1 θα επισκεφτεί και φέτος την πίστα της Κωνσταντινούπολης, αφού προς επιβεβαίωση της έντονης φημολογίας των τελευταίων εβδομάδων, ο αγώνας στο Μοντρεάλ ματαιώθηκε.

Οι περιορισμοί στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και η υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών για όσους εισέρχονται στον Καναδά, αποτέλεσαν απροσπέλαστο εμπόδιο για τη διεξαγωγή του Grand Prix στην πίστα Ζιλ Βιλνέβ. Οι τοπικές αρχές του Μοντρεάλ και του Κεμπέκ, καθώς και ο promoter του αγώνα, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια αλλά δίχως αποτέλεσμα.

Έτσι ο έβδομος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος του μαγικού κόσμου της Formula 1, που είναι προγραμματισμένος για τις 11-13 Ιουνίου, θα μεταφερθεί στη γειτονική χώρα.

«Παρότι είμαστε απογοητευμένοι που δεν θα μπορέσουμε φέτος να βρεθούμε στον Καναδά, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φιλοξενηθεί Grand Prix στην Τουρκία, εκεί όπου πέρυσι έλαβε χώρα ένας συναρπαστικός αγώνας. Το κοινό της Formula 1 είναι ενθουσιασμένο από το δραματικό ξεκίνημα στη σεζόν και η πίστα της Κωνσταντινούπολης εξασφαλίζει σπουδαίες μάχες», δήλωσε ο Πρόεδρος και CEO της F1, Στέφανο Ντομενικάλι.

Η αλήθεια είναι πως πέρυσι, η Κωνσταντινούπολη προσέφερε ένα συγκλονιστικό διήμερο, με τον άστατο καιρό και το πρόσφατα στρωμένο με άσφαλτο άρα εξαιρετικά γλιστερό οδόστρωμα, να μετατρέπουν κατατακτήριες δοκιμές και αγώνα σε πραγματικές δοκιμασίες. O Λανς Στρολ της Racing Point πανηγύρισε την παρθενική του pole position ενώ την καρό σημαία είδε πρώτος ο μετέπειτα πρωταθλητής Λούις Χάμιλτον.

Πέρυσι ο αγώνας στην Τουρκία έγινε δίχως προσέλευση θεατών, παραμένει άγνωστο το τι θα συμβεί φέτος. Πάντως, σε ότι αφορά στους κατόχους εισιτηρίων για τον αγώνα του Μοντρεάλ, η Formula 1 ανακοίνωσε επέκταση της συμφωνίας για διεξαγωγή αγώνα στο σιρκουί που απλώνεται στο Νησάκι της Παναγίας. Έτσι, θα μπορούν είτε να αποζημιωθούν, είτε να εξασφαλίσουν θέση στις κερκίδες για τον αγώνα του 2022!

Όλα αυτά ενώ η Formula 1 επιστρέφει στη δράση αυτό το Σαββατοκύριακο, με τη διεξαγωγή του Grand Prix Πορτογαλίας, στην εντυπωσιακή πίστα του Πορτιμάο.

Πηγή: gazzetta.gr