Παρασκευή, 07 Μαϊος 2021 12:42

Ολα έτοιμα για την Ανάβαση Τσακώνας

Γράφτηκε από τον
Ολα έτοιμα για την Ανάβαση Τσακώνας

“Ηρθε για να μείνει” Αυτό είναι το σύνθημα των διοργανωτών για την Ανάβαση Τσακώνας, που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο.

Πρόκειται για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς που συμπεριλαμβάνεται μάλιστα στο καλεντάρι του πανελληνίου πρωταθλήματος και η ΑΛΑΚ είναι αυτή που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας το δύσκολο εγχείρημα, λόγω των συνθηκών με την πανδημία.

Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καλαμάτας έχει την υποστήριξη των Δήμων Καλαμάτας, Οιχαλίας, αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ευελπιστεί ότι αυτός ο αγώνας θα γίνει θεσμός.
“Η Ανάβαση Τσακώνας μπήκε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και θέλουμε να μείνει και για τα επόμενα χρόνια. Θα έχουμε αρκετά καλές και σημαντικές συμμετοχές. Θα δουν αυτοκίνητα που έχουν δει μόνο στην τηλεόραση. Θα είναι καλός ο δρόμος και θέλουμε οι οδηγοί να ξαναέρθουν. Θα είναι γύρω στα 57 πληρώματα από όλη την Ελλάδα. Αν ήταν διαφορετικές οι συνθήκες, θα είχαμε 70-80 συμμετοχές, αλλά δεν μας πειράζει καθόλου. Είμαστε ευχαριστημένοι”, ανέφερε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΑΛΑΚ Γιάννης Πολυχρονόπουλος, για να αναφερθεί στη συνέχεια στις λεπτομέρειες του αγώνα.
“Το Σάββατο στις 9 το πρωί ξεκινά ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων από την επιτροπή και στις 12 το μεσημέρι ξεκινούν τα δοκιμαστικά χρονομετρημένα σε κλειστό δρόμο. Θα κάνουν τρία περάσματα. Την Κυριακή στις 10.30 το πρωί είναι ο κύριος αγώνας, με δύο περάσματα. Ο δρόμος κλείνει από τις 9 το πρωί. Θα τηρηθεί αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο. Θα τελειώσουμε περίπου στις 3 το μεσημέρι και στις 4 μ.μ. θα γίνει η απονομή επάθλων στο Μελιγαλά”.
Ο Γιάννης Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της ΑΛΑΚ, τόνισε ότι: “Κάναμε αγώνα δρόμου για να προλάβουμε να στήσουμε τον αγώνα, από τη στιγμή που μας ανατέθηκε από την Ομοσπονδία. Είναι ο πρώτος αγώνας και θέλουμε να τον φέρουμε εις πέρας”. Ο κ. Γεωργιάδης στη συνέχεια έκανε λόγο για “πόλεμο” που δέχτηκε η Λέσχη από την στιγμή που κατάφερε να πάρει τον αγώνα, “Δεχτήκαμε πιέσεις από αγωνιζόμενους, μέλη, άλλες λέσχες. Η ΑΛΑΚ εισχώρησε σε άλλον κύκλο και αυτό ενόχλησε κάποιους.

Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν κάνουν κακό στη λέσχη, αλλά πολεμάνε το ίδιο το άθλημα. Θα προχωρήσουμε και θα τα καταφέρουμε”.
Για την Ανάβαση Τσακώνας μίλησε και ο γραμματέας της ΑΛΑΚ Θανάσης Κατσάς, ο οποίος στάθηκε στη βοήθεια τόσο των επαγγελματικών της πόλης, όσο και της Περιφέρειας και των Δήμων Καλαμάτας, Οιχαλίας.
“Χωρίς χορηγούς δεν θα υπήρχε ο αγώνας. Αύριο θα τελειώσει και ο τάπητας και θα είναι όλα έτοιμα”. Η Θεοδώρα Χονδρού, υπεύθυνη αγωνιζομένων, η οποία θα λάβει μάλιστα μέρος και στον αγώνα είπε: “Θέλουμε να πάει καλά ο αγώνας και να μείνει στην Καλαμάτα. Είναι φοβερή διαδρομή η ειδική, το οδόστρωμα είναι απίστευτο και αξίζει να το περπατήσει κανείς αγωνιστικά”.

Οι διοργανώσεις που έρχονται

Η Ανάβαση Τσακώνας είναι μόνο η αρχή το 2021 για την ΑΛΑΚ, καθώς στις 18 Ιουλίου θα διοργανώσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα καρτ και στις 14 Νοεμβρίου το πανελλήνιο κύπελλο χώματος στο Πεταλίδι. Να σημειωθεί ότι η ΑΛΑΚ έχει 14 αθλητές καρτ και οι 8 είναι κάτω των 12 ετών, ενώ είναι η τρίτη λέσχη στην Ελλάδα με 135 αθλητές και ευελπιστεί του χρόνου να ανέβει στην 2η θέση της κατάταξης, όπου βρίσκεται η ΑΣΜΑ με 142 αθλητές, ενώ πρώτη είναι η Star Line με 164 αθλητές.