Δευτέρα, 10 Μάιος 2021 11:43

Κέρδισε τις εντυπώσεις η Ανάβαση Τσακώνας (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Κέρδισε τις εντυπώσεις η Ανάβαση Τσακώνας (φωτό)

Με τη συμμετοχή κορυφαίων οδηγών από όλη την Ελλάδα διεξήχθη το Σαββατοκύριακο η Ανάβαση Τσακώνας.

53 πληρώματα βρέθηκαν στην εκκίνηση και προσέφεραν πλούσιο θέαμα στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, που προσμετρά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αναβάσεων.
Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καλαμάτας ανέλαβε να φέρει εις πέρας αυτό το δύσκολο εγχείρημα λόγω των συνθηκών με την πανδημία και τα κατάφερε περίφημα. Απαντες έμειναν ευχαριστημένοι τόσο από τη διοργάνωση, όσο και από τη φιλοξενία αυτό το διήμερο στη Μεσσηνία.
Κάτι που ανοίγει τον δρόμο για την καθιέρωση του αγώνα, που είναι και ο στόχος της ΑΛΑΚ, η οποία πέρα από οργανωτική, είχε και αγωνιστική επιτυχία, με πολλούς οδηγούς της να διακρίνονται στις επιμέρους κατηγορίες.
Γενικότερα είχαμε καλές επιδόσεις στην ειδική διαδρομή των 5,2 χιλιομέτρων. Για την ακρίβεια 4,7, καθώς χθες ήταν η γιορτή του Αγίου Χριστοφόρου και στα τελευταία 500 μέτρα της ειδικής διαδρομής,υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Χριστοφόρου, που είναι ο προστάτης των οδηγών. Ετσι αποφασίστηκε να μικρύνει η διαδρομή ώστε να μπορέσουν και οι πιστοί να προσέλθουν στο εκκλησάκι.

Στο Μελιγαλά οι απονομές

Μετά το πέρας του αγώνα, έγιναν οι απονομές στο Μελιγαλά, όπου το "παρών" μεταξύ άλλων έδωσαν ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, η δήμαρχος Οιχαλίας Γιώτα Γεωργακοπούλου και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος. Οι άνθρωποι της ΑΛΑΚ σημείωσαν ότι όλοι είχαν να λένε τα καλύτερη για τη διοργάνωση και το θέαμα που προσέφερε και υποσχέθηκαν να κάνουν το καλύτερο, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες και η Ανάβαση Τσακώνας να διεξάγεται κάθε χρόνο.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από τον εντυπωσιακό αγώνα που διοργάνωσε η ΑΛΑΚ.