Πέμπτη, 13 Μάιος 2021 12:08

Formula 1: Ακυρώνεται το Grand Prix της Κωνσταντινούπολης

Γράφτηκε από τον

Δεν θα διεξαχθεί το φετινό Grand Prix της Formula 1 στην Κωνσταντινούπολη, με τη FIA να αναζητεί έναν έξτρα αγώνα την ώρα που υπάρχει αβεβαιότητα για το status ακόμη περισσότερων αγώνων στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Το πρόβλημα που προέκυψε με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Τουρκία, οδηγεί στην αλλαγή της έδρας του τελικού του UEFA Champions League, αλλά και στην ακύρωση του Grand Prix της Κωνσταντινούπολης (11-13/6).

Ο έβδομος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1 δεν μπορεί να διεξαχθεί επί τουρκικού εδάφους, με αποτέλεσμα η FIA να αναζητεί τοποθεσία για έναν αγώνα που θα καλύψει το κενό που θα προκύψει σύντομα και επισήμως. Θα μπορούσε να προχωρήσει με 22 Grand Prix, ωστόσο όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος του BBC, Άντριου Μπένσον, θέλει να έναν έξτρα αγώνα καθώς υπάρχει αβεβαιότητα για εκείνους στη Βραζιλία, το Μεξικό, τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία στο δεύτερο μισό της χρονιάς.

Η λογική λέει ότι το Grand Prix της Γαλλίας, στην πίστα Πολ Ρικάρ, θα γίνει μία ή δύο εβδομάδες νωρίτερα από τις 25-27/6 που έχει προγραμματιστεί, ώστε να δούμε διπλό αγώνα στην Αυστρία, όπως συνέβη και πέρυσι, στα τέλη Ιουνίου και τις αρχές Ιουλίου.

Πηγή: sport24.gr