Τρίτη, 08 Ιούνιος 2021 14:50

Formula 1: Οι εναλλακτικές λύσεις για τα εκτός Ευρώπης GP

Γράφτηκε από τον

Το ήδη υπάρχον πρόγραμμα σκέφτεται να κρατήσει η Formula 1 που θα αντικαταστήσει ωστόσο όσα ενδέχεται να ματαιωθούν.

Η Formula 1 σκοπεύει να τηρήσει φέτος το πρόγραμμα-μαμούθ των 23 Γκραν Πρι και εξετάζει την αντικατάσταση όσων ενδέχεται να ματαιωθούν με αγώνες σε Τουρκία, Μαλαισία, Κίνα, Μπαχρέιν, Κατάρ ή και Ηνωμένες Πολιτείες.

Μετά την ματαίωση του GP Σιγκαπούρης και το σοβαρό ενδεχόμενο μη διεξαγωγής των αγώνων της Αυστραλίας, της Βραζιλίας, του Μεξικού και της Ιαπωνίας στο φετινό πρόγραμμα της Formula 1, λόγω κορονοϊού, το σπορ εξετάζει πολλαπλές εναλλακτικές λύσεις - με στόχο να διεκπεραιωθεί φέτος ο αριθμός-ρεκόρ των 23 Γκραν Πρι.

Τις περισσότερες πιθανότητες για να αντικαταστήσει τον αγώνα της Σιγκαπούρης συγκεντρώνει το GP της Τουρκίας, που επανήλθε στο προσκήνιο μετά το «ναυάγιο» της αντικατάστασης του GP Καναδά. Ο αγώνας της Βόρειας Αμερικής ματαιώθηκε λόγω της καραντίνας στην οποία έπρεπε να τεθούν όσοι εισέρχονταν στη χώρα.

Οι χώρες που εξετάζονται για το ενδεχόμενο ματαίωσης ενός ή περισσότερων από τους υπερπόντιους αγώνες είναι η Μαλαισία, η Κίνα, το Μπαχρέιν (στη μικρότερη χάραξη της πίστας του Σακίρ) ή ακόμα και το Κατάρ, για μια πρώτη επίσκεψη της F1 στην πίστα του Λοσάιλ στη Ντόχα.

Για τους υπερατλαντικούς αγώνες, σύμφωνα με το γερμανικό Auto Motor und Sport, υπάρχουν σκέψεις για ένα δεύτερο GP στις Ηνωμένες Πολιτείες, είτε στο Όστιν του Τέξας που περιλαμβάνεται ήδη στο πρόγραμμα, είτε στην Ινδιανάπολη.

Η τέλεση του GP της Ιαπωνίας εξαρτάται εν πολλοίς από τη διεξαγωγή των φετινών θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο - αν και οι μισοί Ιάπωνες φέρεται να πιστεύουν ότι οι αθλητικοί αγώνες δεν πρόκειται να γίνουν ούτε φέτος. Οι αμφιβολίες για το GP της Αυστραλίας οφείλονται στους περιορισμούς της χώρας σχετικά με την πανδημία, ενώ για το GP Βραζιλίας στη μετάλλαξη Ρ1 του κορονοϊού.

"Ο προγραμματισμένος είναι πολύ δυσκολότερος από πέρσι, διότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και οι όροι της καραντίνας των χωρών αλλάζουν διαρκώς", είπε ο διευθύνων σύμβουλος της F1, Στέφανο Ντομενικάλι.
Πηγή: sport24.gr