Παρασκευή, 18 Ιούνιος 2021 13:28

Στο Ράλι Ακρόπολις ο Μεσσήνιος Γιάννης Πλάγος

Γράφτηκε από τον

Μεσσηνιακό χρώμα θα έχει το Ράλι Ακρόπολις, το οποίο επιστρέφει φέτος μετά από απουσία ετών στο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο Γιάννης Πλάγος, οδηγός αγώνων και αστυνομικός της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, θα λάβει μέρος στον ιστορικό αυτόν αγώνα έχοντας, μεταξύ άλλων και την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας. Το αμάξι μάλιστα με το οποίο θα τρέξει, θα βρεθεί σήμερα από τις 8 το βράδυ για λίγες ώρες στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όσους ενδιαφέρονται να δουν από κοντά ένα αυτοκίνητο επιπέδου WRC.

Με τα χρώματα της Ελληνικής Αστυνομίας

Χορηγός της όλης προσπάθειας και συμμετοχής είναι ο ομογενής Γιάννης Χρήστου, που παρευρέθηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο, όπως επίσης ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο Διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας ταξίαρχος Ηλίας Αξιοτόπουλος και φυσικά ο Γιάννης Πλάγος. Ο τελευταίος ευχαρίστησε όλους όσους έχουν βοηθήσει και ανέφερε, ότι γίνεται μία προετοιμασία με ένα σύγχρονο αγωνιστικό αυτοκίνητο για μία συμμετοχή στο Ράλi Ακρόπολις με στόχο “Nα ανεβάσουμε τη Μεσσηνία όπως χαρακτηριστικά είπε.
Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: “H Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει ότι στηρίζει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς και πρωτοβουλίες που λαμβάνονται σε τοπικό επίπεδο, αλλά και παρουσίες σε αγώνες που διαφημίζουν την περιοχή μας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Καλαμάτας υποστηρίζει μια προσπάθεια και μία συμμετοχή με χρώμα μεσσηνιακό σε έναν αγώνα εμβληματικό, όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και για την παγκόσμια κοινότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το ιστορικό Ράλι Ακρόπολις, το οποίο επανήλθε στο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος”.
Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε από τον δήμαρχο στην προβολή και τη διαφήμιση που έρχεται σε συνέχεια τέτοιων δράσεων, ενώ υπογραμμίστηκε και το θέμα της οδικής ασφάλειας και της οδηγικής παιδείας, που πρέπει να αποτελεί για όλους μας προτεραιότητα».
Από την πλευρά του ο βουλευτής, Περικλής Μαντάς, ο οποίος ήταν κι αυτός που πρότεινε, έφερε σε επαφή το Δήμο με την αγωνιστική ομάδα, εστίασε στη μεγάλη προβολή που αναμένεται να έχει το εμβληματικό -όπως το χαρακτήρισε- Ράλι Ακρόπολις, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που υπάρχουν αναμένεται να το παρακολουθήσουν περί το 1 δις τηλεθεατές απ’ όλο τον πλανήτη. Κάλεσε δε τους τοπικούς φορείς να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται, καθώς μέσα από συνεργασίες μπορεί να επιτευχθεί μία σπουδαία διαφήμιση για την περιοχή.
Ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας, Ηλίας Αξιοτόπουλος, αναφέρθηκε στο μεγάλο αθλητικό γεγονός, τόνισε πως αποτελεί μεγάλη χαρά για την Αστυνομική Διεύθυνση, που ένας αστυνομικός της θα συμμετάσχει στον αγώνα, με τα χρώματα της ΕΛΑΣ και ευχήθηκε καλή επιτυχία.
Στο ίδιο πλαίσιο και ο ομογενής Γιάννης Χρήστου, ο οποίος ανέφερε ότι στόχος είναι μέσα από τη συμμετοχή να προβληθεί ο τόπος και ένας Έλληνας οδηγός να διακριθεί στον σπουδαίο αυτό αγώνα.