Παρασκευή, 09 Ιούλιος 2021 17:25

To Ράλι Ακρόπολις στο πρόγραμμα του WRC το 2022

Γράφτηκε από τον

Το αγαπημένο μας Ράλι Ακρόπολις βρίσκεται στο προσωρινό πρόγραμμα του WRC για το 2022, όπως ανακοίνωσε η FIA.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA συνεδρίασε την Πέμπτη 8 Ιουλίου και ανακοίνωσε ένα προσωρινό πρόγραμμα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Το WRC στοχεύει να αυξήσει των αριθμό των αγώνων του σε 13 από το 2022 και θα περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα το οποίο ανακοινώθηκε περιλαμβάνει 9 αγώνες, με ημερομηνίες να έχουν επιβεβαιωθεί για τα δύο πρώτα. Η σεζόν θα ξεκινήσει στις 20-23 Ιανουαρίου με το δημοφιλές Ράλι Μόντε-Κάρλο. Στη συνέχεια, η δράση θα μεταφερθεί στη Σουηδία στις 24-27 Φεβρουαρίου.

Επτά επιπλέον προορισμοί έχουν επιβεβαιωθεί για το 2022, δίχως όμως να περιλαμβάνονται ημερομηνίες. Προς ώρας, επισημοποιήθηκαν οι χώρες: Πορτογαλία Ιταλία, Κένυα, Ισπανία, Ιαπωνία, Εσθονία και Ελλάδα. Οι επόμενες τέσσερις χώρες αναμένεται να επιβεβαιωθούν αργότερα μέσα στο 2021.

Αρκετές χώρες είναι υποψήφιες για μια θέση στο καλεντάρι του WRC το 2022, με την πανδημία να συνεχίζει να επηρεάζει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όπως αναφέρει το motorsport.com, εξετάζεται το ενδεχόμενο επιστροφής του Ράλι Μ. Βρετανίας, με το επίκεντρο του αγώνα να είναι Β. Ιρλανδία. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η κατάσταση στις Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, οι οποίες επιθυμούν την επιστροφή του WRC. Επιπλέον, το WRC προσπαθεί να διοργανώσει έναν μη πρωταθληματικό αγώνα στις ΗΠΑ.

Το Ράλι Ακρόπολις κάνει τη μεγάλη του επιστροφή στο WRC στις 9-12 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα για πρώτη φορά θα δούμε ειδική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας.

Το WRC μπαίνει σε μια νέα εποχή το 2022, όπου τα Rally1 αγωνιστικά θα φορούν υβριδικούς κινητήρες. Παράλληλα, θα εφαρμοστούν νέοι αεροδυναμικοί κανονισμοί. Η Toyota θα πλαισιωθεί από την Hyundai, ενώ μαζί τους θα βρίσκεται και η M-Sport, η οποία παρουσίασε το νέο Ford Puma Rally1 με το οποίο θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα το 2022.

Πηγή: gazzetta.gr