Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 13:55

Οι νικητές στο παγκόσμιο Junior Motocross στη Μεγαλόπολη (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Οι νικητές στο παγκόσμιο Junior Motocross στη Μεγαλόπολη (φωτό)

Η Μεγαλόπολη βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο επίκεντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, διοργανώνοντας με επιτυχία το παγκόσμιο πρωτάθλημα Junior Motocross (ΜΧ).

Μια διοργάνωση, με την οποία η πόλη μπήκε ξανά στον χάρτη του Παγκόσμιου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.
Πριν από τους αγώνες έγινε την περασμένη Παρασκευή η τελετή έναρξης στην κεντρική πλατεία Μεγαλόπολης.
Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Θανάσης Χριστογιαννόπουλος καλωσόρισε τους 129 αθλητές, (17 εξ αυτών από την Ελλάδα) με τις ομάδες τους από τις 23 χώρες και τους ευχήθηκε να έχουν ένα καλό αγώνα και καλή διαμονή στην Μεγαλόπολη. Παρόντες ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάσης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Λαμπρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Μαντζούνης, o διευθύνων σύμβουλος της Πελοπόννησος Α.Ε. κ. Μουρίκης, ο πρόεδρος της Αρκαδία Α.Ε. κ. Μπούρας και πολλά στελέχη της διοργάνωσης της Infront Moto Racing, με επικεφαλής την Patricia Maskarova.

Στη Μεγαλόπολη βρέθηκε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος επισκέφτηκε και τις δυο ημέρες του αγώνα την πίστα motocross παρακολουθώντας τα δοκιμαστικά αλλά και μέρους του κυρίως αγώνα.
Μαζί με τον δήμαρχο Μεγαλόπολης, Θανάση Χριστογιαννόπουλο, τον Στέλιο Χριστοδούλου και μέλη της ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης, περιηγήθηκαν τις εγκαταστάσεις της πίστας, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με παράγοντες, με αθλητές και με εθελοντές των αγώνων.
Στο αγωνιστικό σκέλος, η Ιταλία ήταν πρώτη στο πρωτάθλημα χωρών, η Ουγγαρία δεύτερη και η Ολλανδία τρίτη. Το σημαντικό αυτό παγκόσμιο γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού έγινε πραγματικότητα μέσα από τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Μεγαλόπολης, της ΔΕΗ, της ΑΜΟΤΟΕ (Aθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας) και των δύο αθλητικών σωματείων, που διοργάνωσαν τον εν λόγω αγώνα τον Αρη Πεντέλης και την AΛΜΑ (Αγωνιστική Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού) Μεγαλόπολης.

Τα αποτελέσματα

Κατηγορία 125cc
1. Osterhagen Haakon (Νορβηγία)
2. Lata Valerio (Ιταλία)
3. Karssemakers Kay (Ολλανδία)

Κατηγορία 85cc
1. Barbieri Mattia (Ιταλία)
2. Marek Vitezslav (Τσεχία)
3. Zanocz Noel (Ουγγαρία)

Κατηγορία 65cc
1. Katona Aron Haakon (Ουγγαρία)
2. Gover Sleny (Γαλλία)
3. Uccellini Andrea (Ιταλία)

Πρωτάθλημα Χωρών
1. Ιταλία
2. Ουγγαρία
3. Ολλανδία