Τετάρτη, 08 Σεπτέμβριος 2021 11:21

Ετοιμος ο Γιάννης Πλάγος για το Ράλι Ακρόπολις

Γράφτηκε από τον

Στους ρυθμούς του Ράλι Ακρόπολις, που ξεκινά αύριο Πέμπτη και ολοκληρώνεται την Κυριακή, κινείται ο Γιάννης Πλάγος.

Ο Μεσσήνιος οδηγός αγώνων και αστυνομικός, είναι έτοιμος να λάβει μέρος σ’ έναν ιστορικό αγώνα, που συγκεντρώνει παγκοσμίως τα βλέμματα των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Ο Πλάγος θα αγωνιστεί με συνοδηγό τον Αλκη Ρέντη από το Βόλο και έχοντας χορηγό την “Ad Momentum Racing”, ιδιοκτησίας Τζον Χρήστου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρίσκεται κοντά στο πλήρωμα.
Την όλη προσπάθεια υποστηρίζει και ο Δήμος Καλαμάτας, αφού μέσα από αυτή τη συμμετοχή προβάλλεται η πόλη, ενώ στο πλευρό των Πλάγου – Ρέντη, είναι και ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς.
Ο Γιάννης Πλάγος βρισκόταν χθες στις Θερμοπύλες, από όπου μίλησε μέσω Skype στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στο δημαρχείο Καλαμάτας, παρουσία του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, του βουλευτή Περικλή Μαντά και του ομογενή Τζον Χρήστου.
“Καλησπέρα από τις όμορφες Θερμοπύλες, γιατί πρέπει να κρατάμε... Θερμοπύλες. Ευχαριστώ τον δήμαρχο, τον Τζον και τον φίλο μου τον Περικλή Μαντά. Εχουμε κάνει μαζί με τον Αλκη, πολλά αγωνιστικά χιλιόμετρα. Νιώθουμε καλά. Τις δύο τελευταίες μέρες έχει βρέξει και θα είναι δύσκολα, αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο”, είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο Μεσσήνιος οδηγός και ευχαρίστησε τη γυναίκα του Ελίνα και τα παιδιά του για την “Ηρεμία και την υπομονή τους αυτούς τους τέσσερις μήνες. Θέλουμε να τερματίσουμε και πιστεύω ότι θα είμαστε σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Να πάμε την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία ψηλά”. Ο συνοδηγός Αλκης Ρέντης, αφότου ευχαρίστησε όσους βοήθησαν για αυτή τη συμμετοχή, είπε: “Πιστεύω να φέρουμε το αυτοκίνητο πίσω. Να γεμίσουμε τις καρδιές όλων ελληνικό χρώμα. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό και την καρδιά μας”.

Δίπλα στους κορυφαίους

Οι Γιάννης Πλάγος και Αλκης Ρέντης είχα την ευκαιρία να συνομιλήσουν και με τον σπουδαίο Mads Ostberg, ο οποίος έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με εργοστασιακές ομάδες στο WRC και ετοιμάζεται και αυτός για το Ράλι Ακρόπολις. Ο Νορβηγός οδηγός στην ανάπαυλα των δικών του δοκιμών, συνομίλησε με το ελληνικό πλήρωμα και τους βοήθησε, δίνοντας τους πολλές πληροφορίες στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να οδηγηθεί το Citroen C3 Rally2, ώστε να αποδώσει τα μέγιστα. Το ελληνικό πλήρωμα έκανε τα 80 χιλιόμετρα των αγωνιστικών δοκιμών, οδηγώντας με μεγαλύτερη ευκολία και αυτοπεποίθηση και δείχνει έτοιμο για τον αγώνα.

Προβολή της πόλης

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος δήλωσε χαρούμενος για τη συμμετοχή του Γιάννη Πλάγου στο Ράλι Ακρόπολις. “Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την επίσημη έναρξη του ιστορικού Ράλι Ακρόπολις. Εχουμε τη μεγάλη χαρά, πέρα από ότι ο αγώνας θα περάσει από την περιφέρεια Πελοποννήσου, να έχει και μεσσηνιακό άρωμα. Τον Γιάννη Πλάγο που θα αγωνιστεί με τη βοήθεια του Τζον Χρήστου.
Είμαι χαρούμενος για την εξέλιξη. Και μόνο η συμμετοχή είναι μεγάλη επιτυχία και εύχομαι να πάνε όλα καλά”, δήλωσε ο κ. Βασιλόπουλος.
Ο Περικλής Μαντάς, έκανε λόγο για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα με πρωταγωνιστές τον οδηγό Γιάννη Πλάγο, το συνοδηγό Αλκη Ρέντη και τον μάνατζερ Τζον Χρήστου. “Η καρδιά της Καλαμάτας θα χτυπήσει δυνατά”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Μεσσηνίας και στάθηκε στην προβολή της πόλης και του Νομού. “Το Ράλι ξεκινά την Πέμπτη στο Σύνταγμα και στη συνέχεια θα περάσει από Κορινθία και Φθιώτιδα. Θέλουμε να μπορέσουμε να προβάλουμε την πόλη και τη Μεσσηνία σ’ ένα παγκόσμιο κοινό, αφού ο αγώνας έχει τεράστια προβολή. Εύχομαι την Κυριακή να πανηγυρίσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Καλή επιτυχία στο πλήρωμα”.
Ο Τζον Χρήστου, αφού αναφέρθηκε σε κάποιες οργανωτικές δυσκολίες, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους Πλάγο – Ρέντη και δεν έκρυψε την πίστη του για έναν καλό αγώνα.