Πέμπτη, 30 Σεπτέμβριος 2021 17:10

Formula 1: Το Κατάρ στο πρόγραμμα του 2021 και μέχρι το 2032

Γράφτηκε από τον

Η πίστα του Λοσάιλ στο Εμιράτο το Κατάρ θα φιλοξενήσει το 20ό φετινό GP της Formula 1, που εκκρεμούσε, στις 19-21 Νοεμβρίου - ενώ από το 2023 θα ξεκινήσει το δεκαετές συμβόλαιο της ανελλιπούς παρουσίας της χώρας στο πρόγραμμα του σπορ.

Κατά συνέπεια, το Κατάρ συμπλήρωσε την τριπλέτα των αγώνων της Μέσης Ανατολής -καθώς ακολουθεί το πρώτο GP στη Σαουδική Αραβία και το φινάλε του Άμπου Ντάμπι- με τους οποίους θα πέσει η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος, και της μονομαχίας του Λιούις Χάμιλτον με τον Μαξ Φερστάπεν για τον τίτλο.

Το Κατάρ φιλοξενεί στην πίστα του Λοσάιλ το MotoGP από το 2004, υπό το φως των προβολέων. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της F1, το Εμιράτο "είχε ισχυρή θέληση να βοηθήσει τη F1, και στη διάρκεια αυτής της διεργασίας συζητήθηκε και το όραμα μιας πιο μακροχρόνιας συνεργασίας, η οποία και συμφωνήθηκε για 10 χρόνια".

Σύμφωνα επίσης με τη F1, η δεκαετής συμφωνία ήταν το όραμα και της F1 να είναι το πεδίο προβολής της χώρας του Κατάρ μετά τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2022. Πάντως, σε αυτό το δεκαετές πλάνο δεν είναι βέβαιο ότι τα μονοθέσια της F1 θα συνεχίσουν να αγωνίζονται κατ' ανάγκην την πίστα του Λοσάιλ, καθότι "οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σχετικά με την τοποθεσία διεξαγωγής του GP από το 2023 και μετά".

Μετά τη ματαίωση των φετινών GP Σιγκαπούρης και Ιαπωνίας, μία θέση καλύφθηκε από την Τουρκία και μία, τώρα, από το Κατάρ. "Με τις τεράστιες προσπάθειες των ομάδων, της F1 και της FIA έγινε εφικτό να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα 22 αγώνων φέτος, κάτι που είναι πολύ εντυπωσιακό στη διάρκεια μιας χρονιάς με μεγάλες προκλήσεις, και κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε υπερήφανοι" είπε ο διευθύνων σύμβουλος της F1, Στέφανο Ντομενικάλι.

Πηγή: www.sport24.gr