Σάββατο, 13 Μάιος 2023 11:27

ΑΛΑΚ: Χωμάτινες μάχες στην Τρίοδο

Γράφτηκε από τον

Με 32 συμμετοχές θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο στο παλιό αεροδρόμιο της Τριόδου, η δεύτερη χωμάτινη ατομική χρονομέτρηση, την οποία διοργανώνει η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καλαμάτας, σε ειδικά σχεδιασμένη ειδική διαδρομή, με την είσοδο για το κανό να είναι ελεύθερη.

Ο αγώνας προσμετρά στο πανελλήνιο κύπελλο χωμάτινης ατομικής χρονομέτρησης και είναι ο πρώτος του θεσμού.

Οι συμμετοχές ανέρχονται, όπως προαναφέραμε, στις 32 με 10 εξ αυτών να αποτελούνται από χωμάτινα εργοστασιακά μονοθέσια τα λεγόμενα crossksrt,τα οποία αναμένεται να εντυπωσιάσουν τους θεατές, διότι πρόκειται για εργοστασιακές κατασκευές βάρους περίπου 200 κιλών με κινητήρες μοτοσυκλέτας και με ιπποδυνάμεις που ξεπερνούν τους 150hp. Επιπλέον τα αυτοκίνητα θα προσφέρουν το θέαμα που παρέχουν πάντοτε και ειδικά τα οχήματα με την κίνηση στους πίσω τροχούς θα κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Την προσπάθεια της ΑΛΑΚ στηρίζουν ο Δήμος Μεσσήνης και η ανώνυμη Δημοτική Εταιρεία Αυτοκινητοδρόμιο Τριόδου καθώς και η περιφέρεια Πελοποννήσου με την περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας.
Στο αγωνιστικό κομμάτι οι χρονομετρημένες δοκιμές του Σαββάτου θα ξεκινήσουν στις 12 το μεσημέρι, με τα crosskart να εκκινούν πρώτα και αφού ολοκληρώσουν τον αγώνα τους θα εκκινήσουν τα αυτοκίνητα. Την Κυριακή η εκκίνηση στην πρώτη χωμάτινη φόρμουλα θα δοθεί στις 10 το πρωί.
“Η είσοδος είναι ελεύθερη, καλούμε τον κόσμο να έρθει να απολαύσει το θέαμα και γιατί όχι οικογένειες να έρθουν με τα παιδιά τους να περάσουν ένα όμορφο Σαββατοκύριακο. Είστε όλοι καλεσμένοι”, αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΛΑΚ.