Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023 13:26

Ετοιμοι οι Πλάγος και Ρέντης για το 70ο Ράλι Ακρόπολις

Γράφτηκε από τον

Το νέο όχημα με το οποίο θα συμμετάσχουν στο 70ο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις παρουσίασαν το βράδυ του Σαββάτου σε μια λιτή εκδήλωση στην παραλία της Καλαμάτας οι οδηγοί Γιάννης Πλάγος και Αλκης Ρέντης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε δίπλα από το άγαλμα του ναύτη, παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, εκπροσώπων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, αλλά και κόσμου, μικρών και μεγάλων.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλος άνοιξε την εκδήλωση με σύντομο χαιρετισμό, όπου ανάμεσα σε άλλα ανέφερε: “Ο Δήμος Καλαμάτας στηρίζει το μηχανοκίνητο αθλητισμό στηρίζει τις εκδηλώσεις που γίνονται στο τοπικό επίπεδο αλλά στηρίζει και συμμετοχές που που προβάλλουν την περιοχή μας όπως αυτή στο ράλι Ακρόπολις. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τον Γιάννη και το συνοδηγό του για αυτή την προσπάθεια. Προβάλλουν την πόλη μας και κάνουν καθετί για να πάει μπροστά και να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία”.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας μεταξύ άλλων δήλωσε: “Τον Γιάννη Πλάγο τον γνωρίζω από μικρό παιδί. Είναι παράδειγμα αστυνομικού και οικογενειάρχη με τα τρία του παιδιά και εκπροσωπεί επαξίως την αστυνομία σε αυτό το δύσκολο αγώνα το Ράλι Ακρόπολις.
Εύχομαι καλή επιτυχία καλή δύναμη να είναι γερός και δυνατός μαζί με όλους τους οδηγούς που θα συμμετάσχουν σε αυτό τον αγώνα. Επίσης ως παράπονο θέλω να πω ότι το Ράλι Ακρόπολις είναι συντεταγμένο με την Πελοπόννησο. Παρά τις υποσχέσεις, που έχουμε πάρει, εξακολουθεί να γίνεται στην κεντρική Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας και του Καρπενησίου στην Πελοπόννησο αφιερώνονται μόνο λίγες ώρες στα Γεράνεια. Και ξέρετε το Ράλι Ακρόπολις έχει καθοριστική σημασία γιατί προβάλλεται σε όλο τον κόσμο. Εχει καθοριστική σημασία για τον τουρισμό και την οικονομική ανάπτυξη. Και η Πελοπόννησος θα απουσιάσει από τώρα για προβολές εκτός από την ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου. Υπήρξε μία υπόσχεση γι’ αυτό, σε ανώτατο επίπεδο η οποία δεν έγινε πράξη και εφόσον μου δίνετε το μικρόφωνο, ενώπιον σας να πω ότι δικαιούται η Πελοπόννησος. Εμείς από μικρά παιδιά ανεβαίναμε στο δρόμο της Αλαγονίας πηγαίναμε και παρακολουθούσαμε τους αγώνες που γίνονταν στη δεκαετία του 70 και νωρίτερα, αλλά και αργότερα”.

Δήλωση Πλάγου

Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο Γιάννης Πλάγος, ο οποίος ευχαρίστησε το Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την ελληνική Αστυνομία, τον Υπουργό κ. Οικονόμου, την υπηρεσία του, που του παρέχει όλα τα εχέγγυα για να κάνει προπονήσεις γιατί είναι ένα δύσκολο και απαιτητικό άθλημα, το συνοδηγό του, που τον ανέχεται και τον αντέχει και την οικογένεια του που είναι δίπλα του. Στη συνέχεια έκανε αναφορά σε όλους τους χορηγούς που στηρίζουν την προσπάθεια του και έκλεισε με ένα κοινωνικό δίδαγμα, στο δρόμο όλοι να φορούν κράνος στο μηχανάκι, ζώνη στο αυτοκίνητο και να μην κάνουν τους δρόμους πίστες, γιατί στο σπίτι τους περιμένει όλους η οικογένεια τους.
Ο συνοδηγός του Αλκης Ρέντης ευχαρίστησε όλους όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση, όλους τους χορηγούς, το Δήμο την Περιφέρεια και τόνισε ότι θέλει να πει κάτι περισσότερο γιατί μιλάει μέσα στο αυτοκίνητο”.
Στη συνέχεια μικρή και μεγάλη θέλησαν να φωτογραφηθούν με τους δύο οδηγούς δίπλα στο αυτοκίνητο, το οποίο έμοιαζε με περιπολικό.
Το νέο αυτοκίνητο με το οποίος θα λάβουν μέρος στο 70ο Ράλι Ακρόπολις ο Γιάννης Πλάγος και ο συνοδηγός του Αλκης Ρέντης είναι το Ford Fiesta της SV Motorsport.

Μηνύματα σε στολές και κράνη

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πλάτη της στολής τους, αλλά και στα κράνη οι δύο οδηγεί είχαν ζωγραφισμένο τον αρχάγγελο Μιχαήλ, για τον οποίο ο Γιάννης Πλάγος στο περιθώριο της εκδήλωσης σημείωσε ότι: “μας προστατεύει με τα φτερά του, μας προσέχει και μας καθοδηγεί”. Επίσης στο κράνος ήταν ζωγραφισμένη η Κύπρος και από κάτω έγραφε στα αγγλικά “Δεν ξεχνώ”.