Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος 2023 11:43

ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Στην 6αδα της RC4 Πλάγος και Ρέντης

Γράφτηκε από τον

Την κατάκτηση της 6ης θέσης στην κατηγορία RC4, της 12ης στην κατάταξη των ελληνικών πληρωμάτων και της 48ης στην γενική κατάταξη πανηγυρίζουν οι Γιάννης Πλάγος και Αλκης Ρέντης που συμμετείχαν με όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας στο 70ο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις.

Σε έναν αγώνα που επηρεάστηκε από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και που δεν έλειψαν τα ευτράπελα με αποκορύφωμα την ανατροπή οχημάτων και την διακοπή διαδρομών λόγω ανευθυνότητας ορισμένων θεατών, ο πολυπόθητος τερματισμός ήρθε και το μεσσηνιακό πλήρωμα που «φλέρταρε» με μετάλλιο εν τέλει αρκέστηκε σε μια θέση στην κορυφαία 6αδα της κατηγορίας του.
Η προσπάθεια του αγωνιστικού διδύμου της Ελληνικής Αστυνομίας με το «περιπολικό» Ford Fiesta Rally4 επισκιάστηκε από δυο λάστιχα και μια μηχανική βλάβη που στέρησαν σημαντικά σε χρόνο και χιλιόμετρα, έχοντας ως αποτέλεσμα την απώλεια μιας καλύτερης κατάταξης.
Στις ειδικές του Σαββάτου οι ελπίδες για κάτι πολύ δυνατό στο βάθρο «έσβησαν» λίγο πριν την Ειδική Διαδρομή της Παύλιανης…
Μηχανική βλάβη που κυριολεκτικά ακινητοποίησε το Ford Fiesta Rally4 παρά τις προσπάθειες του διδύμου της ΕΛ.ΑΣ. που έγιναν υπό τις οδηγίες της Ομάδας Αγωνιστικής Υποστήριξης SV Motorsport, δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Στην μεγάλη διαδρομή του «Ταρζάν» το ξεκίνημα του «περιπολικού» Ford Fiesta Rally4 έγινε με εντυπωσιακά περάσματα από τα σημεία όπου ο κόσμος είχε «στήσει» κερκίδα, ωστόσο οδεύοντας προς τη Γραμμένη ήρθε μια ακόμη απογοήτευση! Η διαδρομή «κόπηκε» λόγω του υπερβολικού κόσμου, με πάρα πολλούς θεατές και από την Καλαμάτα, αλλά και της ανατροπής ενός οχήματος.
Ακολούθησε η επιστροφή στο σέρβις, όπου μετά την αλλαγή λάστιχων έγινε ανασυγκρότηση δυνάμεων εν όψει της Γραμμένης για την οποία οι προσδοκίες των Πλάγου και Ρέντη ήταν πολλές. Η αισιοδοξία υπήρχε και ο στόχος ήταν να επαναλάβουν την πολύ καλή εμφάνιση της Παρασκευής, όταν βρίσκονταν στην δεύτερη θέση πετυχαίνοντας καλούς χρόνους. Νέα απογοήτευση όμως ήρθε με το «κόψιμο» (ξανά) της διαδρομής όπου είχε «τουμπάρει» ένα αυτοκίνητο. Το γεγονός που στέρησε αυτές τις ελπίδες από τον Γιάννη Πλάγο και τον Άλκη Ρέντη που τελικά έφθασε 6ο στην ράμπα του τερματισμού αντικρίζοντας την καρό σημαία να ανεμίζει.
Με όλα τα ευτράπελα, τα δύσκολα και τα ανατρεπτικά ολοκληρώθηκε ένα ακόμη ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις . Η Μεσσηνία βρέθηκε ξανά ανάμεσα στους πρωταγωνιστές και το ραντεβού ανανεώνεται για το 2024…