Σάββατο, 25 Μαϊος 2024 11:14

ΑΛΑΚ: Τριπλή συμμετοχή στην Ανάβαση Κύμης

Γράφτηκε από τον
ΑΛΑΚ: Τριπλή συμμετοχή στην Ανάβαση Κύμης

Τον τρίτο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων, καθώς και το δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Crosscar θα φιλοξενήσει σήμερα και αύριο η πόλη της Κύμης.

Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καλαμάτας θα εκπροσωπηθεί από τρεις οδηγούς.
Συγκεκριμένα θα αγωνιστούν ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος με Speedcar lahoz (Crosscart), ο Κανέλος με Peugeot106 (FSA2L) και ο Κώστας Καρμανιόλας με Ford Sierr (E12). Η Ανάβαση Κύμης “Γιάννης Ηλιόπουλος” διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο Start Line, υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και διεξάγεται στην φημισμένη διαδρομή των 52 στροφών με αφετηρία το λιμάνι της Κύμης και τερματισμό λίγο πριν την ομώνυμη πόλη.
Oι φετινές συμμετοχές έφτασαν τις 97 και διακρίνονται για την ποιότητά τους σε όλες τις ομάδες και κλάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά σε Πρωταθληματική Ανάβαση θα δούμε αγωνιστικά αυτοκίνητα Crosscar καθώς ο φετινός αγώνας μετρά στον θεσμό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Crosscar. Το πρόγραμμα του αγωνιστικού διημέρου θα ξεκινήσει σήμερα το πρωί του στις 09:00 από το Λιμάνι της Κύμης, όπου θα διεξαχθεί ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος. Λίγο αργότερα θα ξεκινήσουν οι Δοκιμές, με το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο να έχει προγραμματιστεί να εκκινήσει στις 12:30.
Όπως είναι φυσικό, η δραστηριότητα θα κορυφωθεί αύριο Κυριακή, καθώς στις 11:30 θα ξεκινήσει το πρώτο από τα δύο αγωνιστικά σκέλη που θα κρίνουν τους νικητές σε Ομάδες και Κλάσεις, ενώ ο δρόμος θα κλείσει για τους θεατές, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, μία ώρα πριν τη διέλευση του πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου.