Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 20:54

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Συμμετοχές στο Ράλλυ Κορίνθου

Γράφτηκε από τον
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Συμμετοχές στο  Ράλλυ Κορίνθου

Μετά από δύο χρόνια απουσίας το Ράλλυ Κορίνθου επιστρέφει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ και σήμερα και αύριο θα φιλοξενήσει τον τρίτο αγώνα της φετινής διοργάνωσης.


Πεδίο δράσης θα είναι δύο αγαπημένες «ακροπολικές» ειδικές διαδρομές, οι Άγιοι Θεόδωροι και τα Πίσια. Οι συμμετοχές είναι 48 και χαρακτηρίζονται τόσο από την ποσότητα, όσο και από την ποιότητα, με τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος να δίνουν το παρών στην Κόρινθο, σε ένα κρίσιμο σημείο για το θεσμό.
Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καλαμάτας θα έχει τους δικούς της εκπροσώπους και σε αυτό το σημαντικό αγώνα. Συγκεκριμένα οι Γιώργος Ρήγας και Γιάννης Γεωργιάδης με Ford Escort mk2 κατηγορίας C3/E11, θα παλέψουν για διάκριση στην κατηγορία τους (C3) φιλοδοξώντας παράλληλα και σε ένα καλό πλασάρισμα στην F2/E.
Από πλευράς ΑΛΑΚ θα συμμετέχει στον αγώνα και ο Βαγγέλης Παναρίτης, ως συνοδηγός του Γιώργου Δελαπόρτα του σωματείου ΑΣΙΣΑ, με αυτοκίνητο Ford Fiesta Rally3.
Αναφορικά με το πρόγραμμα, το πρωί του Σαββάτου 15 Ιουνίου από τις 08:00 έως τις 12:00 στις εγκαταστάσεις της Hatkar Service AE (80ό χλμ. Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Πατρών) θα φιλοξενηθεί ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του αγώνα και στη συνέχεια, όσα πληρώματα επιθυμούν, θα αγωνιστούν στο shakedown του 20ού Ράλλυ Κορίνθου.
Το shakedown θα διεξαχθεί από τις 12:00 έως τις 17:00 στην ειδική διαδρομή της περιοχής Χιλιομόδι, θα έχει μήκος 2,14 χλμ. και οι αγωνιζόμενοι θα μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 περάσματα. Το βράδυ του Σαββάτου, στις 21:00, στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, στην καρδιά της πόλης της Κορίνθου, θα φιλοξενηθεί η Πανηγυρική Εκκίνηση του αγώνα.
Την Κυριακή 16 Ιουνίου, οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν στις 5 Ειδικές διαδρομές που απαρτίζουν το 20ό Ράλλυ Κορίνθου. Το πρώτο αυτοκίνητο θα αναχωρήσει από το Service Park που θα βρίσκεται στην Πλατεία Αγίου Νικολάου στην Κόρινθο, στις 09:00 και θα κατευθυνθεί στην Ειδική Διαδρομή «Άγιοι Θεόδωροι» (09:43), μήκους 18,21 χλμ. Το πρόγραμμα, στη συνέχεια, περιλαμβάνει την Ειδική Διαδρομή «Πίσια» (10:36), η οποία κόντυνε κατά 2,51 χλμ. και πλέον θα έχει μήκος 8,54 χλμ., προτού τα αγωνιστικά επιστρέψουν στην Κόρινθο για το καθιερωμένο ημίωρο Service (11:46). Στις 12:59 και στις 13:52 είναι προγραμματισμένα τα δεύτερα περάσματα από τις Ειδικές Διαδρομές «Άγιοι Θεόδωροι» και «Πίσια», αντίστοιχα, ενώ το πρώτο αγωνιστικό θα εισέλθει για το απογευματινό Service στις 15:02. Power Stage του αγώνα θα είναι η Ειδική Διαδρομή «Άγιοι Θεόδωροι» (16:15), η οποία θα επαναληφθεί για τρίτη φορά. Ο Τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στην Κόρινθο στις 17:00. Η απονομή των επάθλων θα φιλοξενηθεί στο Επιμελητήριο Κορινθίας στις 19:00.
Τα συνολικά αγωνιστικά χιλιόμετρα του αγώνα ανέρχονται σε 71,71 χλμ, ενώ το συνολικό μήκος είναι 258.93 χλμ.