Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2024 20:37

Ο Φάνης Μπολέτσης συνοδηγός του Γιάννη Πλάγου

Γράφτηκε από τον
Ο Φάνης Μπολέτσης συνοδηγός του Γιάννη Πλάγου

Ο Φάνης Μπολέτσης, είναι το νέο μέλος στην ομάδα του Project Safety First και θα αποτελέσει τον συνοδηγό του Γιάννη Πλάγου.


Οι Πλάγος υποδέχτηκε το νέο του συνεργάτη την Παρασκευή στην αγωνιστική πίστα, στο χώρου του παλαιού αεροδρομίου της Τριόδου, στη Μεσσήνη, όπου είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν το αγωνιστικό περιπολικό σε χώμα και άσφαλτο ακολουθώντας τους κανόνες για ασφαλή οδήγηση.

Α track Day στην Τρίοδο

Στο πλαίσιο μιας ακόμα ξεχωριστής βιωματικής δράσης αλλά και της προετοιμασίας της ομάδας “HELLENIC POLICE RACING BY VTP” για το EKO ACROPOLIS RALLY (5 - 8 Σεπτεμβρίου 2024), ο Γιάννης Πλάγος υποδέχθηκε τον «survivor» Φάνη Μπολέτση το πρωί της Παρασκευής (02/08/24) στην αγωνιστική πίστα στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου της Τριόδου, στη Μεσσήνη, όπου είχαν την ευκαιρία να «τρέξουν» μαζί με το αγωνιστικό περιπολικό σε χώμα και άσφαλτο τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης.
Ο «Μαχητής» του Survivor 2024 κάθισε στο cockpit στο πλευρό του Γιάννη Πλάγου, βιώνοντας το όλο feeling από τη νευραλγική θέση του συνοδηγού ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου με υψηλή παθητική ασφάλεια, όπως είναι το Peugeot 208 Rally4. Για λίγους γύρους στη συνέχεια βρέθηκε και ο ίδιος πίσω από το τιμόνι, δοκιμάζοντας την απαιτητική οδήγηση σε χωμάτινο τερέν αλλά και στην πίστα, πάντοτε με ασφάλεια και υπό την καθοδήγηση του πολύπειρου Γιάννη Πλάγου.

Το κοινό όραμα για την πίστα της Τριόδου, στη Μεσσήνη

Η πίστα της Τριόδου δεν επελέγη τυχαία για την φιλοξενία αυτής της δράσης. Έγινε στο πλαίσιο της πεποίθησης που έχει ο Μεσσήνιος οδηγός αγώνων, όπως και πολλοί άλλοι, πως μπορεί να εξελιχθεί σε κέντρο μηχανοκίνητου αθλητισμού ισάξιο ανάλογων του εξωτερικού. Ο ίδιος στηρίζει την προσπάθεια που κάνουν οι τοπικοί φορείς και παράγοντες και έχοντας εικόνα από ανάλογες πίστες του εξωτερικού και όπως είπε οι προοπτικές είναι μεγάλες. «Είναι μια πίστα που θεωρώ ότι με τους σωστούς ανθρώπους, τη σωστή υποδομή, και τη βοήθεια όλων φορέων και των επιχειρηματιών του τόπου και εφόσον αξιοποιηθεί σωστά μπορεί θα γίνει ένα μικρό Μόντε Κάρλο». Εστιάζοντας δε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής τόνισε πως η συνέργεια είναι η λύση για να «τρέξει» το όλο εγχείρημα και να έχει καρποφόρα αποτελέσματα. «Πρέπει όλοι μας να βάλουμε πλάτη έτσι ώστε η πίστα της Τριόδου να γίνει -κατ’ εμέ- μικτή, χώμα έχει δεν θέλει πολλά, άσφαλτο έχει μπορείς να κάνεις Dragster, Drift, μια πίστα σιρκουί. Δεν θέλει πολλά, θέλει καλά και μεθοδικά μυαλά. Τα μυαλά υπάρχουν, οι υποδομές υπάρχουν, οι άνθρωποι να το προμοτάρουν υπάρχουν, οπότε πρέπει να τα βάλουμε όλα επί τάπητος και να το προχωρήσουμε… Ο Δήμος Μεσσήνης και η πίστα Τριόδου μπορεί πραγματικά να γίνει ένα κόσμημα» για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.