Κυριακή, 07 Ιουνίου 2015 09:06

Διπλή εξόρμηση των Easy Riders Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Διπλή εξόρμηση των Easy Riders Καλαμάτας

Στην Μεσσηνιακή Μάνη ταξίδεψε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πενταμελής ομάδα των Easy Riders Καλαμάτας για να γνωρίσει το ψαροχώρι Τραχήλα.


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση τους, "η Τραχήλα είναι ένα από τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα ψαροχώρια της Μεσσηνιακής γης, ενώ το αρχαιοπρεπές ονομά της προέρχεται από την αρχιτεκτονική του εδάφους καθώς όλο το χωριό είναι κτισμένο πάνω σε σπηλιές. Το όνομά της το πήρε από το σχήμα του κάβου που βρίσκεται δίπλα της και έχει σχήμα τραχήλου. Στις βόρειες πλευρές των απόκρημνων βράχων στο δρόμο πριν από την Τραχήλα συναντάμε σπηλιές - καταφύγια που προστάτευαν τους κατοίκους από πειρατικές επιδρομές.
Το πιο σπουδαίο σπήλαιο της περιοχής είναι το τριώροφο Καταφύγγι, πλούσιο σε σταλαγμικό υλικό. Υπάρχουν ευρήματα που μαρτυρούν ότι το σπήλαιο κατοικείτο παλαιότερα. Η εξερεύνησή του έγινε από τον Γιάννη και την Άννα Πετρόχειλου».
Επιπλέον, μέλη των Easy Riders εξόρμησαν στην Ορεινή Κορινθία την ημέρα του Αγίου Πνεύματος για να γνωρίσουν το όρος Κυλλήνη (Ζήρεια) και τα πανέμορφα ορεινά χωριά των Άνω, Μεσαία και Κάτω Τρικάλων, Γκούρα, Στενό Καστανιά, Ταρσός κ.α.
Με την ευκαιρία επισκέφθηκαν την λίμνη Στυμφαλία και την τεχνική λίμνη Δόξας, στο οροπέδιο του Φενεού.

Στον Λακωνικό
Ταΰγετο την Κυριακή

Το group Easy Riders Καλαμάτας με τις Harley Davidson, τα καλογυαλισμένα custom και τα ανακατασκευασμένα BMW και URAL θα εξορμήσουν σήμερα Κυριακή στο γειτονικό νομό μας, στην Λακωνία για να γνωρίσουν τα ορεινά χωριά του Λακωνικού Ταϋγέτου.
Το ραντεβού της εκκίνησης όπως πάντα, θα δοθεί στον πεζόδρομο της Αριστομένους στις 9 το πρωί και η διαδρομή που θα ακολουθήσουν είναι: Καλαμάτα - Σπάρτη - Καραβάς - Κάμπος - Καστρί - Καστόρειο (περιήγηση) - Αλευρού - Γεωργίτσι - Αγόριανη - Κοτίτσα - Λογκανίκος - Κυπαρίσσι - Λεοντάρι (περιήγηση) - Παραδείσια και επιστροφή στην Καλαμάτα.
Το Καστόρι είναι ένα καταπράσινο ορεινό χωριό του νομού Λακωνίας σε υψόμετρο 500 μέτρων, που εκτείνεται στην ανατολική πλευρά του Βόρειου Ταϋγέτου. Έχει πληθυσμό 600 κατοίκων τον χειμώνα και περίπου 2000 κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.
Περισσότερες πληροφορίες του group στην Κοινότητα των Easy Riders στο facebook.