Τρίτη, 02 Ιουλίου 2013 20:43

Μπαρτζώκας και Πέτγουει στην Costa Navarino

Γράφτηκε από τον
Μπαρτζώκας και Πέτγουει στην Costa Navarino

Σε λίγες ημέρες ξεκινά το πρόγραμμα «Brent Petway & Friends» στην Costa Navarino. Μικροί και μεγάλοι φίλοι του μπάσκετ, από τις 8 έως τις 12 Ιουλίου, θα μυηθούν στα μυστικά του αθλήματος, από τον Αμερικανό MVP του All Star Game, Μπρεντ Πέτγουει  και από τους διάσημους καλεσμένους του.


Με δύο ξεχωριστά προγράμματα για όσους θέλουν να απολαύσουν το άθλημα κατά τη διαμονή τους στα ξενοδοχεία The Westin Resort, Costa Navarino και The Romanos, a Luxury Collection Resort, ένα basket camp 5 ημερών αποκλειστικά για παιδιά το πρωί (10:00-15:00) και ένα ανοικτό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες το απόγευμα (17:30-20:00), μικροί και μεγάλοι θα συμμετέχουν σε αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, με προπονήσεις, συζητήσεις και ειδικά tips εκμάθησης.
Πρώτος guest star του «Brent Petway & Friends» ο νικητής του βραβείου «Aleksander Gomelski Euroleague Coach of the Year 2013», Γιώργος Μπαρτζώκας.
Ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και πρωταθλητής Euroleague με τον Ολυμπιακό, θα διδάξει, θα συνομιλήσει και θα μεταφέρει τις εμπειρίες του από το μπάσκετ σε όλους όσοι λάβουν μέρος στο πρόγραμμα που θα διεξαχθεί στο άρτιο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Navarino Dunes, στην Costa Navarino.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για τη συμμετοχή του στο πρωτότυπο event, για τα «πρέπει» κάθε ηλικίας στο άθλημα του μπάσκετ αλλά και για την πρώτη συνάντηση που θα έχει με το νέο παίκτη των πρωταθλητών Ευρώπης:

-Πόσο σημαντικά θεωρείτε πως είναι τα καλοκαιρινά camp για την εξέλιξη των παιδιών στο αγαπημένο τους άθλημα;

«Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος κατά την οποία όχι μόνο τα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν το άθλημα, αλλά και οι επαγγελματίες μπασκετμπολίστες, έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν ατομικά για να βελτιώσουν κομμάτια του παιχνιδού τους. Σε αντιστοιχία είναι θεωρώ κάτι ανάλογο με το σχολείο και τις καλοκαιρινές διακοπές. Αν για κάποιο διάστημα τα παιδιά έχουν την ικανότητα να συνδυάσουν τη ξεκούραση, ύστερα από μια κοπιαστική χρόνια, με τη μάθηση τότε θα έχουν πετύχει έναν τέλειο συνδυασμό. Έτσι και στο μπάσκετ αν μπορούν να συνδυάσουν τις διακοπές με συλλογή νέων πληροφοριών και γνώσεων για το άθλημα θα έχουν σημαντικό κέρδος»

-Κυρίως τι πρέπει να μαθαίνουν τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες;

«Είναι μεγάλο το φάσμα των ηλικιών από 7 έως 17 ετών. Στις πρώτες ηλικίες, μέχρι τα 12 χρόνια, εκείνο που πρέπει να πετύχουμε εμείς οι προπονητές είναι να χαρούν, να διασκεδάσουν και τελικά να αγαπήσουν τα παιδιά το άθλημα. Μετά πρέπει να τα βοηθήσουμε ώστε να βάλουν το ένστικτο τους στο παιχνίδι, να μάθουν να ακολουθούν τους κανόνες και να πειθαρχούν στην ομάδα, χωρίς όμως να χάνουν τη χαρά και την αγάπη τους για το παιχνίδι».

-Το πρόγραμμα της Costa Navarino θα έχει την ιδιαιτερότητα να λάβουν μέρος και φίλοι του αθλήματος από μεγαλύτερες ηλικίες. Οι γονείς δηλαδή των παιδιών ή όποιοι άλλοι αγαπούν το μπάσκετ και θελήσουν να συμμετάσχουν στο «Brent Petway & Friends». Εκτός από τη διασκέδαση τους, πόσο σημαντικό θεωρείτε πως είναι να γνωρίζουν καλύτερα το άθλημα που παρακολουθούν αλλά και να αθληθούν;

«Καθότι οι περισσότεροι θα είναι γονείς, πιστεύω πως το σημαντικότερο είναι να καταλάβουν πως δεν πρέπει να πιέζουν τα παιδιά τους. Να αντιληφθούν επίσης ότι δεν πρέπει να νομίζουν πως η γνώμη τους είναι πιο σημαντική από εκείνη των προπονητών των παιδιών τους. Από εκεί και πέρα θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν παίζοντας μπάσκετ και ως φίλαθλοι να κατανοήσουν πως ορισμένα πράγματα είναι πιο δύσκολα από ότι φαίνεται από έξω πως είναι. Έτσι θα είναι πιο ακριβοδίκαιοι και επιεικείς στις κρίσεις τους. Τέλος δεν χωρά αμφιβολία ότι η συμμετοχή τους στην άθληση είναι για όλους ωφέλιμη».

-Θα συναντήσετε για πρώτη φορά τον Brent Petway, ο οποίος από τη νέα σεζόν θα είναι παίκτης της ομάδας σας. Θα τον βάλετε να προπονηθεί για να μάθει από την πρώτη συνάντηση σας τη φιλοσοφία σας ως προπονητή;

«Όχι βέβαια! Νομίζω οτι ο Brent Petway είναι ο πιο θεαματικός παίκτης που έχω δει στην Ευρώπη και πιστεύω πως εκείνες τις ημέρες πρέπει να απολαύσουμε το ταλέντο του. Ο Brent αγαπά το μπάσκετ και επειδή στόχος όλων μας είναι τα παιδιά να αγαπήσουν το άθλημα καλό είναι να τον αφήσουμε να προσφέρει θέαμα και μέρος από το ταλέντο του».