Δευτέρα, 26 Οκτώβριος 2015 17:32

Η Ελλάδα διεκδικεί το Προολυμπιακό τουρνουά

Γράφτηκε από τον

+Η Ελλάδα δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και θα επιδιώξει να το πετύχει μέσω του προολυμπιακού τουρνουά, το οποίο θέλει να φιλοξενήσει.



Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της FIBA, η Ελλάδα, μαζί με άλλες εννέα χώρες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για να διοργανώσουν ένα από τα τρία διαδοχικά προολυμπιακά τουρνουά που θα λάβουν χώρα το διάστημα από τις 4 μέχρι και τις 10 Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, οι Τσεχία, Γερμανία, Ιράν, Ισραήλ, Ιταλία, Μεξικό, Φιλιππίνες, Σερβία και Τουρκία είναι οι... αντίπαλοι της Ελλάδας όσον αφορά την διεκδίκηση της διοργάνωσης. Γερμανία, Τουρκία και Ισραήλ «καίγονται» για τη διοργάνωση, καθώς δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε προολυμπιακό τουρνουά, παρά μόνο αν είναι οι διοργανωτές.

Τα κριτήρια με βάση τα οποία θα επιλεγεί ο διοργανωτής έχουν να κάνουν με τους παίκτες-πρόσωπα των ομάδων και κατά πόσο είναι υγιή, με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες που μπορούν να προσφερθούν στους ενδιαφερομένους, τη σημασία που θα έχει το τουρνουά για το κοινό της κάθε χώρας. Το κατά πόσο θα είναι επικερδές για τη χώρα, την ομοσπονδία της, αλλά και την FIBA και φυσικά τα γήπεδα τα οποία θα φιλοξενήσουν τα παιχνίδια.

H FIBA στοχεύει στη διοργάνωση τέτοιων events σε όσο το δυνατόν υψηλότερου επιπέδου στάδια τα οποία είτε να ανταποκρίνονται, είτε να ξεπερνούν τις απαιτήσεις της ομοσπονδίας.

Η τελική προθεσμία για να υποβάλουν οι χώρες τις υποψηφιότητες τους είναι την Τετάρτη 11/11, οπότε και θα ξεκινήσει η αξιολόγηση τους.

Οι 15 χώρες που έχουν ήδη δικαίωμα συμμετοχής σε προολυμπιακό τουρνουά είναι οι εξής: Ανγκόλα, Καναδάς, Τσεχία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιράν, Ιταλία, Ιαπωνία, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Φιλιππίνες, Πουέρτο Ρίκο, Σενεγάλη, Σερβία και Τυνησία.

Πηγή: gazzetta.gr