Τρίτη, 10 Νοέμβριος 2015 15:30

Λάμψη Γιαννάκη στην πετυχημένη εκδήλωση της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (βίντεο και φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Λάμψη Γιαννάκη στην πετυχημένη εκδήλωση της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (βίντεο και φωτογραφίες)

Η παρουσία του Παναγιώτη Γιαννάκη έδωσε ξεχωριστή λάμψη στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου των προπονητών της Α' κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ που έγινε στο ξενοδοχείο Pharae Palace.

O θρύλος του Ελληνικού μπάσκετ καταχειροκροτήθηκε από τους ανθρώπους και φίλους του μπάσκετ που έδωσαν το παρών σε μια ωραία εκδήλωση που έγινε με αφορμή την έναρξη της Α' κατηγορίας στις 21 Νοεμβρίου.

«Μην βάζετε ταβάνι στα όνειρα σας" ήταν το μήνυμα του «δράκου» στους προπονητές των ομάδων τους οποίους προέτρεψε να κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν τους αθλητές τους να μείνουν στο χώρο του μπάσκετ και να φτάσουν ψηλά.

«Είμαι ανάμεσα σε φίλους που αγαπούν το μπάσκετ το οποίο έχει πετύχει απρόσμενα πράγματα. Έχει κάνει τρομερή δουλειά εδώ ο Γιάννης Κουτραφούρης και οι καλοί συνεργάτες του. Το τεστ που σας βάζουν οι αντίπαλοι προπονητές είναι αυτό που πρέπει να περάσετε για να πάτε στο επόμενο μάθημα», τόνισε στους κόουτς των ομάδων, ζητώντας τους πρώτα από όλα να σέβονται τον αντίπαλο.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης τόνισε ότι ο αθλητής που θα φτάσει ψηλά πρέπει να είναι ενθουσιώδης, να κάνει προπόνηση και να είναι διατεθειμένος να παίξει δύο δευτερόλεπτα! Ενώ για τις εγκαταστάσεις τόνισε πως το σημαντικότερο όλων είναι να γίνουν προπονητήρια και όχι μεγάλα γήπεδα. 

Ο Γιαννάκης βραβεύθηκε από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ για την προσφορά του στον αθλητισμό ενώ στην αίθουσα έπαιξε και βίντεο - αφιέρωμα στην μεγάλη του καριέρα ως παίκτης και προπονητής.

Βραβεύσεις και σχόλια για τις εγκαταστάσεις

Κατά την χθεσινή εκδήλωση βραβεύθηκαν ακόμη οι γνωστοί Μεσσήνιοι αθλητές Δημήτρης Αβδάλας και Νίκος Παπανικολόπουλος καθώς και ο Ντίνος Μανιάτης, πρώην αθλητής του στίβου και πρωτεργάτης της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Ο Αβδάλας θυμήθηκε την εποχή που πήρε μεταγραφή στον Άρη και βρήκε τον Γιαννάκη στις δόξες του, μαζί φυσικά με τον Νίκο Γκάλη. Ενώ ευχαρίστησε τους Ντίνο Κουμανάκο και Γιάννη Κουτραφούρη για την βοήθεια τους. 

Καυστικός όσον αφορά τα γήπεδα και το δήμο ήταν ο Νίκος Παπανικολόπουλος που τόνισε ότι έχει παίξει μπάσκετ σε εφτά πόλεις και πουθενά ο δήμος δεν ήταν τόσο μακριά από τον αθλητισμό. «Βοηθήστε με τα γήπεδα» ήταν η έκκληση του στο δήμο.

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης από την πλευρά του αρχικά τόνισε ότι ο Παναγιώτης Γιαννάκης έφερε πολύ κόσμο στα γήπεδα. Σημείωσε πως ο δήμος είναι δύσκολο να αντεπεξέλθει στο θέμα των εγκαταστάσεων λόγω της κρίσης. Τόνισε όμως η προσπάθεια είναι να γίνει ένα κλειστό στάδιο καθώς και βελτιώσεις σε άλλα γήπεδα, όπως στο Πολυκλαδικό και τα γήπεδα στο πάρκο και το Δημοτικό Στάδιο. 

Ο αντιδήμαρχος κ. Καραγιάννης τόνισε ότι παρά την μεγάλη κρίση η προσπάθεια θα είναι συνεχής. Ενώ επισήμανε ότι τα γήπεδα δεν έγιναν όταν έπρεπε, για διαφόρους λόγους…

Στην εκδήλωση επρόκειτο να βραβευθεί και ο Νίκος Χατζής, που δεν μπόρεσε όμως να παρευρεθεί λόγω υποχρεώσεων.

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Γιάννης Κουτραφούρης από την πλευρά του τόνισε ότι το μπάσκετ ανακάμπτει και ότι η επόμενη μέρα του ανήκει. Τόνισε πως όλοι πρέπει να συμβάλλουν ο καθένας με τον τρόπο του ώστε να πάει ακόμη πιο μπροστά το άθλημα. Όσο αφορά το οικονομικό πρόβλημα των ομάδων, τόνισε πως από την στιγμή που εδώ και χρόνια δεν υπάρχουν κρατικές επιχορηγήσεις τα πράγματα είναι δύσκολα. Όπως είπε γίνεται προσπάθεια ανεύρεσης χορηγών και περιέγραψε την πραγματικότητα λέγοντας ότι προς το παρών οι κύριοι χορηγοί είναι οι…. γονείς των αθλητών!

Οι δηλώσεις των προπονητών

Στο σύνολο τους οι προπονητές των ομάδων στάθηκαν στην παρουσία του Παναγιώτη Γιαννάκη στην εκδήλωση, εξέφρασαν την ευχή να γίνει ένα καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με υγεία για όλους ενώ οι περισσότεροι στάθηκαν και στην προσπάθεια των συλλόγων στο κομμάτι των υποδομών. 

Ο προπονητής της ΑΕ Σπάρτης Παντελής Μπεμπέτσος στάθηκε στο θέμα των εξόδων από τις μετακινήσεις και τόνισε ότι πρέπει να μοιράζονται σε όλες τις ομάδες. Μαζί του μάλιστα συμφώνησε στο τέλος ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Ενώ έθεσε ως κύριο στόχο της ομάδας του την παραμονή.

Ο προπονητής της Καλαμάτας '80 Αλέξης Κορογώνας τόνισε πως κύριος σκοπός της ομάδας του είναι η ανάπτυξη του μπάσκετ στις μικρές ηλικίες. Ότι διαθέτει πολλά παιδιά στις ακαδημίες και ότι πρωταγωνιστούν τα τμήματα υποδομής τους. Ως στόχο της ανδρικής ομάδας έθεσε την είσοδο στην 4άδα. 

Ο προπονητής του Ακάδημου Γιώργος Ροζακέας θυμήθηκε μια συμβουλή που είχε δώσει πριν χρόνια ο Παναγιώτης Γιαννάκης στον τότε αθλητή της ομάδας του Πέτρο Νοέα, να διαβάζει πολλά βιβλία! Τόνισε πως ο σύλλογος του θα στηριχτεί σε νέα παιδιά με στόχο μια όσο το δυνατό καλύτερη πορεία. 

Ο προπονητής του Απόλλωνα Τρίπολης Χρήστος Γεννιάς τόνισε πως είναι… παιδί του θριάμβου του 1987 και υποκλίθηκε στον Γιαννάκη! Στόχος της ομάδας του, όπως είπε, θα είναι η προσπάθεια για το καλύτερο. 

Ο προπονητής του ΓΣ Γαργαλιάνων Νίκος Δημόπουλος τόνισε πως η φιλοσοφία της ομάδας του είναι να στηριχθεί σε παιδιά από την περιοχή γνωρίζοντας ότι θα έχει δύσκολο έργο και ευχήθηκε από την φετινή Α' κατηγορία να κερδίσει πρώτα από όλα το μπάσκετ. 

Ο προπονητής του ΓΣ Μεσσήνης Παύλος Νόντας τόνισε πως ο ίδιος και οι συνάδελφοι του πρέπει πρώτα από όλα να προσελκύουν παιδιά στο μπάσκετ και να τα διαπαιδαγωγούν. Ενώ για την ομάδα του είπε ότι θέλει να δώσουν όλοι τον καλύτερο τους εαυτό και ότι βγει.

Ο προπονητής του ΝΟ Πύλου Φώτης Τσόπελας σημείωσε ότι όλη η δουλειά στο μπάσκετ γίνεται στις υποδομές και ξεκινά από τα μίνι. Ως στόχο έθεσε την παραμονή ενώ ευχήθηκε να γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. 

Ο προπονητής της Καλαμάτας Θοδωρής Γιαννακόπουλος τόνισε πως το γηπεδικό δημιουργεί εμπόδια στους συλλόγους ενώ ξεκαθάρισε πως η ομάδα του διαθέτει έμπειρους παίκτες και θέλει να πρωταγωνιστήσει.

Ο προπονητής του Άτλα Κώστας Σαρρής επισήμανε πως η ομάδα του διαθέτει εμπειρία αλλά και νέα παιδιά και ότι πρώτα από όλα θέλει να είναι σε θέση να παλεύει όλα τα ματς. 

Ο προπονητής του Συλλόγου Δρομέων Τρίπολης Ηλίας Μπαλής στάθηκε στο οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει στο μπάσκετ, τόνισε ότι στην ομάδα του υπάρχει ένα κράμα έμπειρων και νέων παικτών και ότι στόχος της είναι να πάει προς την κορυφή. 

Ο προπονητής του Ευκλή Καλαμάτας Ηλίας Στακιάς τόνισε πως η ομάδα του θα συμμετέχει για πρώτη φορά στην Α' κατηγορία, ότι πρόσφατα δημιούργησε και ακαδημία που ξεκίνησε καλά και ότι κύριος στόχος της ανδρικής ομάδας είναι η παραμονή. 

Από την εκδήλωση απουσίασε μόνο ο προπονητής του Γυθείου Δημήτρης Πρόκος λόγω προσωπικής υποχρέωσης. 

Παρών στην εκδήλωση και ο Καλαματιανός πρώην αθλητής του μπάσκετ και νυν αθλητής του τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης, τον οποίο μάλιστα συνεχάρη ο Παν. Γιαννάκης για την Κυριακάτικη συμμετοχή του στον μαραθώνιο της Αθήνας. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο Θανάσης Μακαρούνης.