Σάββατο, 21 Νοέμβριος 2015 13:51

Τζάμπολ σήμερα στην Α' κατηγορία

Γράφτηκε από τον

Αρχίζει σήμερα Σάββατο και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή η πρεμιέρα της Α' τοπικής κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ με την συμμετοχή για μια ακόμη χρονιά 12 ομάδων.

Η πρώτη της τελικής βαθμολογίας εκτός από τον τίτλο της πρωταθλήτριας κερδίζει και το εισιτήριο ανόδου στην επόμενη Γ' εθνική κατηγορία.
Αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς για τις όποιες μικρές η μεγάλες προβλέψεις την άνοδο στην επόμενη Γ' εθνική κατηγορία αναμένεται να διεκδικήσουν (σύμφωνα με τις δηλώσεις και των τεχνικών στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ) οι Σ.Κ Καλαμάτα ή Καλαμάτα b.c. η οποία είναι η συνέχεια του Παναθηναϊκού Καλαμάτας, Σύλλογος Δρομέων, Ακάδημος Καλαμάτας και ΓΣ Μεσσήνης αλλά και η Καλαμάτα '80.
Αναλυτικά το επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα της πρεμιέρας και οι διαιτητές που θα σφυρίξουν είναι:

ΓΥΘΕΙΟ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ '80

Η αναμέτρηση Γύθειο-Καλαμάτα 80 που θα σφυρίξουν οι Κυριακόπουλος, Δούβρης θα αρχίσει στις 4 το μεσημέρι και είναι αυτή που ανοίγει επίσημα την αγωνιστική περίοδο 2015-2016. Σε αυτό το παιχνίδι προβάδισμα στην κατάκτηση των δύο βαθμών έχουν -παρά την σημαντική ανανέωση τους- οι φιλοξενούμενοι του Αλέξη Κορογώνα με τους γηπεδούχους του Δημήτρη Πρόκου (που έχασαν σημαντικούς παίκτες όπως ο Παπαδάκος που πήγε στον Σπαρτιατικό) να κάνουν την δική τους για το καλύτερο αποτέλεσμα προσπάθεια.

ΑΚΑΔΗΜΟΣ - ΓΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

Μια ώρα αργότερα από την συνάντηση του Βλαχιώτη και συγκεκριμένα στις 5 το απόγευμα θα αρχίσει στην Τέντα η συνάντηση του Ακάδημου - ο οποίος επέστρεψε από την Γ' εθνική κατηγορία - με τον νεοφώτιστο στην Α' τοπική ΓΣ Γαργαλιάνων που πήρε την θέση του Νεοχωρίου. Διαιτητικό δίδυμο θα είναι οι Αναστόπουλος, Χριστόπουλος. Πιο κοντά στην επιτυχία σε αυτήν την συνάντηση είναι οι γηπεδούχοι του Γιώργου Ροζακέα αφού έχουν το πλεονέκτημα να διαθέτουν κάποιους πολύ ποιοτικούς παίκτες. Αντίστοιχα οι νεοφώτιστοι του Νίκου Δημόπουλου αναμένεται να κάνουν την δική τους προσπάθεια για το καλύτερο αλλά και να μπουν όσο πιο γρήγορα γίνεται στο πνεύμα της κατηγορίας.

ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

Με διαιτητικό δίδυμο τους Μαγκαφά, Καρδαρά θα αρχίσει στις 6.30 το απόγευμα στο Kλειστό της Μεσσήνης το πολύ ενδιαφέρον όπως αναμένεται παιχνίδι του γηπεδούχου ΓΣΜ με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Τρίπολης. Ένας αγώνας μεταξύ δύο ομάδων που ενδιαφέρονται να βρεθούν στα υψηλά βαθμολογικά στρώματα της Α' κατηγορίας. Αγωνιστικά οι δύο αντίπαλοι - την τεχνική καθοδήγηση των οποίων έχουν οι Παυλος Νόντας και ο Ηλίας Μπαλής - θα παραταχθούν χωρίς ουσιαστικά προβλήματα γεγονός που σίγουρα μπορεί να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών που θα βρεθούν στις κερκίδες του κλειστού.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C. - Ν.Ο. ΠΥΛΟΥ

Παρουσία πολυάριθμων όπως αναμένεται φίλων της και όχι μόνο, αρχίζει αύριο το απόγευμα στις 6 στην Τέντα το αγωνιστικό ταξίδι για την Καλαμάτα B.C. του Θόδωρου Γιαννακόπουλου, οι υπεύθυνοι της οποίας στο τέλος θέλουν να βρεθούν στο ψηλότερο σκαλί του φετινού βάθρου. Πρώτος αντίπαλος των πολύ φιλόδοξων λοιπόν γηπεδούχων θα είναι ο σημαντικά ανανεωμένος ΝΟ Πύλου του Φώτη Τσόπελα. Λίγες ώρες πριν το τζάμπολ που θα σφυρίξουν οι Νάστος, Ρίζος, φαίνεται πως το πλεονέκτημα για την κατάκτηση των δύο βαθμών της νίκης ανήκει στους σαφώς πιο πλήρεις γηπεδούχους.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ

Την ίδια ώρα με την αναμέτρηση της Τέντας, στις 6 το απόγευμα, θα αρχίσει το παιχνίδι στο Κλειστό της Τρίπολης μεταξύ του πρωτοεμφανιζόμενου στην κατηγορία Απόλλωνα Τρίπολης του Χρήστου Γεννιά και της ΑΕ Σπάρτης του Παντελή Μπεμπέτσου. Σε αυτήν την συνάντηση η υπόθεση νίκη αναμένεται να μείνει εκτός απροόπτου ανοιχτή μέχρι το τελευταίο σφύριγμα των Μαγκαφά, Μπακετέα αφού οι γηπεδούχοι έχουν ενισχυθεί στην μεταγραφική περίοδο ενώ οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν με αρκετά νεαρά πρόσωπα.

ΕΥΚΛΗΣ - ΑΤΛΑΣ

Η αναμέτρηση του επίσης πρωτοεμφανιζόμενου στην κατηγορία Ευκλή του Ηλία Στακιά με τον Ατλαντα του Αντώνη Παυλή θα αρχίσει στις 8 το βράδυ στην Τέντα με ρέφερι τους Νάστο, Ρίζο. Με την συνάντηση αυτή ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής. Αγωνιστικά και οι δύο ομάδες θα παραταχθούν με όλους τους ετοιμοπόλεμους αυτήν την περίοδο αθλητές τους με τους φιλοξενούμενους πάντως να έχουν θεωρητικά ένα ελαφρύ προβάδισμα όσον αφορά την υπόθεση νίκη γιατί διαθέτουν περισσότερους παίκτες με σημαντική εμπειρία στην κατηγορία.