Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2015 17:03

Γ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Τι θα ισχύσει τη νέα σεζόν  

Γράφτηκε από τον
Γ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Τι θα ισχύσει τη νέα σεζόν  

Με επιστολή της στα σωματεία που δικαιούνται συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Γ τοπικής κατηγορίας η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ ζητάει από αυτά να υποβάλλουν τη δήλωση συμμετοχής τους σε αυτό μέχρι την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου ώστε να εκδοθεί η σχετική ειδική προκήρυξη.


Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής
"Σας στέλνουμε δήλωση συμμετοχής για το Πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας Ανδρών, αγωνιστικής περιόδου 2015-2016. Παρακαλούμε όπως, συμπληρώσετε και υποβάλετε τη δήλωση συμμετοχής, το αργότερο μέχρι τη Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015, προκειμένου να προβούμε στην έκδοση της Ειδικής Προκήρυξης, του παραπάνω Πρωταθλήματος. Σας γνωρίζουμε επίσης τους όρους για τη συμμετοχή των σωματείων, στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας Ανδρών.
1ον) Την αγωνιστική περίοδο 2015-2016, τα Σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας Ανδρών, έχουν δικαίωμα να δηλώνουν μέχρι δέκα (10) αθλητές στο φύλλο αγώνα (γεννηθέντες το 1984 και μεγαλύτερους).
2ον) Την αγωνιστική περίοδο 2015-2016, τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα Γ΄ κατηγορίας Ανδρών, ανεξάρτητα από τον αριθμό των αθλητών που θα δηλώνουν στο φύλλο αγώνος, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώνουν δύο (2) αθλητές μέχρι είκοσι δύο (22) ετών (γεννηθέντες το 1993 και νεώτερους), εκ των οποίων ο ένας (1) αθλητής, θα αγωνίζεται  υποχρεωτικά στα δύο (2) δεκάλεπτα του πρώτου (1ου) ημιχρόνου.
3ον ) Η παρουσία των αθλητών μέχρι 22 ετών είναι υποχρεωτική πριν την έναρξη των αγώνων. η μη παρουσία τους συνιστά παράβαση.
Για την εφαρμογή των ανωτέρω, αρμόδιοι είναι οι Διαιτητές και ο Κομισάριος του αγώνα. Σε περίπτωση μη τήρησής τους, ο αγώνας δεν θα διεξάγεται και το υπαίτιο Σωματείο θα μηδενίζεται.
Σε περίπτωση που δεν εφαρμόζονται τα ανωτέρω, η Επιτροπή Πρωταθλήματος, θα πραγματοποιεί ενδελεχή έλεγχο στα Φύλλα Αγώνων και θα μηδενίζεται αυτοδίκαια η υπαίτια ομάδα, έστω και αν η αντίπαλη δεν έχει υποβάλλει ένσταση."