Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015 18:26

Για το... πάρτι πρόκρισης στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός

Γράφτηκε από τον
Για το... πάρτι πρόκρισης στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός

Μπορεί να πέρασε ένας μήνας από το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου, αλλά στον Παναθηναϊκό διατηρούν ακόμα νωπές τις μνήμες από την ήττα στην Πολωνία.

Μια ήττα την οποία... πληρώνουν μέχρι και σήμερα, αφού θα μπορούσαν να είχαν εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση στο ΤΟΡ-16, χωρίς να περιμένουν το αποψινό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Ακόμα και έτσι οι «πράσινοι» κρατούν την τύχη στα χέρια τους, αφού με νίκη απέναντι στη Ζιελόνα Γκόρα (21.45 ΕΤ2) όχι μόνο θα έχουν πάρει την... άτυπη ρεβάνς, αλλά θα έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στο ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκας.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, με εξαίρεση τον Λευτέρη Μποχωρίδη ο οποίος εξακολουθεί να αποτελεί τον μόνιμο απόντα της ομάδας. Στόχος του Σέρβου προπονητή είναι να βρει γρήγορα η ομάδα του ρυθμό, να ανοίξει το παιχνίδι και να φτάσει σε μια εύκολη επικράτηση μπροστά στον κόσμο της ομάδας. Αλλωστε η ΚΑΕ απηύθυνε κάλεσμα στους φιλάθλους και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αναμένεται να στήσουν... πάρτι πρόκρισης σήμερα το βράδυ στο ΟΑΚΑ:

«Πρέπει να βγάλουμε στο παρκέ ό,τι καλύτερο έχουμε. Να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να βγάλουμε την ενέργεια που απαιτεί το ματς, για να πετύχουμε τον στόχο μας και να πάρουμε τη νίκη. Επιπλέον, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας το ματς που χάσαμε στην Πολωνία και πώς το χάσαμε» σχολίασε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού για το ματς και τόνισε μεταξύ άλλων: «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην τρελαθούμε σε κανένα σημείο του αγώνα. Δε θα κερδίσουμε ούτε από το πρώτο δεκάλεπτο ούτε από το δεύτερο. Το ματς θα πάει λεπτό λεπτό, μπάλα μπάλα, φάση φάση. Δεν θα είναι εύκολο ματς». Για να καταλήξει: «Οι τελευταίες εβδομάδες μας έκαναν πολύ καλό σαν ομάδα. Πήραμε τα αποτελέσματα που θέλουμε και με την επιστροφή του Παππά έχουμε επιπλέον λύσεις. Ολα πάνε όπως θέλουμε».

Από τα αξιοσημείωτα της βραδιάς το νέο ρεκόρ που κυνηγάει ο Δημήτρης Διαμαντίδης, αφού χρειάζεται 21 πόντους προκειμένου να φτάσει τον Τζέι Αρ Χόλντεν στην 7η θέση των καλύτερων σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μετράει 2.367 πόντους, ενώ ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας της ΑΕΚ και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2.388 πόντους.

«Δεν μένω ποτέ ευχαριστημένος»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού φιλοξενήθηκε στο CNN Greece και μίλησε τόσο για τον ίδιο όσο και για τους στόχους που έχει ο Παναθηναϊκός τη φετινή σεζόν. «Η μεγαλύτερη επιθυμία μου ήταν να κοουτσάρω την εθνική ομάδα. Το έχω πετύχει και είναι μεγάλη τιμή και το κάνω με την καρδιά μου» δήλωσε αρχικά ο «Σάλε» και συνέχισε μιλώντας για τις επιλογές του στον Παναθηναϊκό: «Ηθελα να φέρω αξιόλογους ανθρώπους στην ομάδα. Αυτός ήταν ο βασικός στόχος μου. Σωστούς ανθρώπους. Που αξίζουν να φορούν τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Η επιλογή λοιπόν των `'κατάλληλων'' ήταν ο πρώτος στόχος. Και όχι μόνον οι παίκτες. Αλλά και οι συνεργάτες μου».

Οπως έχει πει αρκετές φορές στο παρελθόν «δεν είμαι ποτέ ευχαριστημένος. Ποτέ δεν θα είμαι αν δεν φτάσουμε στο τέλος. Τους στόχους μου, τους στόχους του Παναθηναϊκού, θα τους ανακοινώσω σε κανά δυο εβδομάδες. Θα το ανακοινώσω στους παίκτες μου. Θα τους πω, `'γι' αυτό πρέπει να αγωνίζεστε''. Γιατί δεν μ' αρέσει να παίζω μπάσκετ για να παίζω. Θέλω να παίζω για να κερδίζω» και έκανε ειδική αναφορά στον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Είναι ένας φανταστικός παίκτης και προσωπικότητα. Είναι στόχος μου να τον πείσω να συνεχίσει να αγωνίζεται. Γιατί το μπάσκετ έχει ανάγκη τον Διαμαντίδη και ο Διαμαντίδης πρέπει να παίζει σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Είναι μια κληρονομία για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Θα πρέπει να κατανοήσει ότι το όνομά του και αυτά που έχει επιτύχει ξεπερνούν τη σεμνότητά του».

«Τίποτα λιγότερο από τη νίκη»

Η αγωνιστική άνοδος του Τζέιμς Γκιστ έχει δώσει μεγάλη ώθηση στον Παναθηναϊκό, αφού είναι ο παίκτης ο οποίος μπορεί να κάνει τη διαφορά. Κάτι που φαίνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι: «Στο ματς της Πολωνίας τίποτα δεν μας πήγε καλά. Τώρα, όμως, ξέρουμε και πρέπει να αντιδράσουμε αναλόγως. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βγούμε στο παρκέ για να κερδίσουμε. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο» είπε ο Αμερικανός φόργουορντ και συνέχισε: «Θέλουμε να παίξουμε καλύτερα από ό,τι κάναμε κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Δεν έπρεπε να χάσουμε τη διαφορά που είχαμε πάρει. Θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Οι απουσίες που πιθανόν να έχει η Ζιέλονα δεν είναι απαραίτητα αρνητικό γι' αυτούς».

«Να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι»

Ο Αντώνης Φώτσης εξήγησε με τη σειρά του ότι «θέλουμε να κερδίσουμε για να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι και αξίζουμε την πρόκριση. Είναι η καλύτερή μας ευκαιρία. Δεν έχει σημασία ποιοι παίζουν και ποιοι δεν παίζουν. Ο αγώνας είναι δίχως αύριο για εμάς και πρέπει να τα δώσουμε όλα για τη νίκη. Αν παίξουμε το μπάσκετ μας και επιβάλλουμε τον ρυθμό μας, τότε θα έχουμε πάρα πολλές πιθανότητες για να πάρουμε εμείς τη νίκη. Οπως και για εμάς, έτσι και για τους αντιπάλους μας είναι η… τελευταία ευκαιρία για πρόκριση».

Πηγή: sentragoal.gr