Σάββατο, 12 Δεκέμβριος 2015 12:02

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Ξεχωρίζουν το Ευκλής - ΓΣ Γαργαλιάνων και Σύλλογος Δρομέων - Ακάδημος

Γράφτηκε από τον

Με πιο ενδιαφέροντα από κάθε άποψη τα παιχνίδια Ευκλής - ΓΣ Γαργαλιάνων και Σύλλογος Δρομέων - Ακάδημος αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο η τέταρτη αγωνιστική της Α τοπικής κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.


Εκτός όμως από τις παραπάνω συναντήσεις θα γίνουν ακόμη οι αναμετρήσεις Ατλας- Καλαματα b.c. ,ΑΕ Σπάρτης - ΝΟ Πύλου, Γύθειο -ΓΣ Μεσσήνης και Καλαμάτα '80-Απόλλωνας Τρίπολης.
Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές που θα σφυρίξουν είναι:

ΓΥΘΕΙΟ - ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Με ρέφερι τους Καρδαρά-Νταση θα γίνει στις 4 το μεσημέρι στο κλειστό του Βλαχιώτη το πρώτο χρονικά παιχνίδι του διημέρου μεταξύ του εκ των ουραγών της βαθμολογίας γηπεδούχου Γυθείου και του ΓΣ Μεσσήνης.
Σε αυτήν την αναμέτρηση προβάδισμα στην επιτυχία παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν είναι οι κιτρινόμαυροι του Παύλου Νώντα με τους γηπεδούχους του Δημήτρη Πρόκου να έχουν ετοιμαστεί για να αντιδράσουν.

ΕΥΚΛΗΣ - ΓΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

Ενα από τα πιο ενδιαφέροντα όσον αφορά τον τελικό νικητή παιχνίδια είναι αυτό που θα γίνει στις 6 στην Τέντα με αντιπάλους τους νεοφώτιστους στην κατηγορία Ευκλή και ΓΣ Γαργαλιάνων. Καί οι δύο αντίπαλοι μπροσταάστο διαιτητικό δίδυμο των Νάστου, Μπακετέα θα παραταχθούν με όλα τους τα στελέχη ζητώντας την νίκη για την οποία το πλεονέκτημα λόγω έδρας ανήκει στον Ευκλή. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι παίκτες του ΓΣ Γαργαλιάνων δεν θα ζητήσουν όσο καλύτερα μπορούν τις πιθανότητες επιτυχίας που τους ανήκουν.

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ - ΝΟ ΠΥΛΟΥ
Την επιστροφή της στον δρόμο των επιτυχιών αναμένεται να ζητήσει με πολλές αξιώσεις στις 6.30 το απόγευμα στο κλειστό της Σπάρτης η γηπεδούχος ΑΕΣ κόντρα στην νεανική αλλά αρκετά ενθουσιώδη μετά την νίκη στους Γαργαλιάνους ομάδα του ΝΟ Πύλου. Πρώτος διαιτητής της συνάντησης είναι ο Μαγκαφάς και δεύτερος ο Χριστόπουλος.

ΑΤΛΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C.

Την σίγουρα καλή αγωνιστική της κατάσταση με μια ακόμη επιτυχία αφού είναι για αυτό το φαβορί θέλει να επιβεβαιώσει η εκ των πρωτοπόρων και αήττητων ομάδων της βαθμολογίας ομάδα Καλαμάτα b.c. στις 8 το βράδυ στην Τέντα κόντρα στον τυπικά γηπεδούχο Ατλαντα.
Παντως και οι γηπεδούχοι του Αντωνη Παυλή αναμένεται να προσπαθήσουν να δυσκολέψουν όσο μπορούν τους ποιοτικούς παίκτες του Γιαννακόπουλου, οι οποίοι εκτός των άλλων δείχνουν στα μέχρι τώρα παιχνίδια τους ότι η επίθεση τους μπορεί να φθάσει άνετα πάνω από τους 65 πόντους.
Πρώτος διαιτητής της συνάντησης θα ειναι ο Ρίζος και δεύτερος ο Σχοινάς.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ '80- ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Την παραμονή της στον δρόμο των επιτυχιών και στην κορυφή της βαθμολογίας θα θελήσει να κάνει πράξη η Καλαμάτα '80 αύριο στις 4.30 το μεσημέρι στην Τέντα με αντίπαλο τον εκ ουραγών νεοφώτιστο Απόλλωνα Τρίπολης. Πλήρης αναμένεται να παραταχθούν οι γηπεδούχοι αλλά και οι φιλοξενούμενοι μπροστά στο διαιτητικό δίδυμο των Ρίζου, Μπακετέα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ - ΑΚΑΔΗΜΟΣ
Το πιο δύσκολο από κάθε πλευρά παιχνίδι του διημέρου είναι αυτό που θα γίνει αύριο το απόγευμα στις 6 στο κλειστό της Τρίπολης μεταξύ του πάντα αξιόμαχου στην έδρα του Συλλόγου Δρομέων και του εκ των πρωτοπόρων της βαθμολογίας αλλά και αήττητου Ακάδημου Καλαμάτας με διαιτητικό δίδυμο τους Αναστόπουλο, Καρδαρά. Σε αυτό λοιπόν το παιχνίδι οι παίκτες του Ηλία Μπαλή αναμένεται να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες επιτυχίας τους ανήκουν κρατώντας χαμηλά το τελικό σκορ. Αντίθετα αυτοί του Γιώργου Ροζακέα θα κάνουν για αυτό το ακριβώς αντίθετο ανεβάζοντας το στα συνήθη για αυτούς επίπεδα ξεπερνώντας τους 80 πόντους.