Τρίτη, 19 Ιανουάριος 2016 13:36

Κουτραφούρης και σωματεία ζήτησαν άμεσες λύσεις για την Τέντα

Γράφτηκε από τον

Το ότι στην Τέντα πρέπει πλέον να αντικατασταθεί το πανί και ότι το γήπεδο έχει σημαντικές ελλείψεις είναι γνωστό.

Το Σαββατοκύριακο όμως η ολισθηρότητα στο παρκέ οδήγησε μέχρι και σε αναβολή αγώνα ενώ δυστυχώς υπήρξαν και τραυματισμοί παικτών, ευτυχώς όχι σοβαροί.
Χθες λοιπόν ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Γιάννης Κουτραφούρης, μέλη της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και επιτροπή που εκπροσώπησε τα σωματεία, είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Νίκο Μπασακίδη όπου του εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση στην Τέντα και ζήτησαν άμεσες λύσεις.
Συγκεκριμένα με τον κ. Μπασακίδη συναντήθηκαν οι Κουτραφούρης, Μακαρούνης, Δαμουράς (ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ), Αβδάλας (Καλαμάτα '80), Ροζακέας (Ακάδημος), Κάτσαρης (Καλαμάτα b.c.), Κλεφτόγιαννης (Ατλας).
Του τόνισαν ότι με δεδομένο ότι η Τέντα είναι το μοναδικό γήπεδο για αγώνες εθνικών κατηγοριών εθνικών συναντήσεων, θα πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί το πανί και ο ηλεκτρονικός πίνακας και ταυτόχρονα να γίνει μελέτη για εγκατάσταση κλιματισμού. Ενώ σε πρώτη φάση, θα πρέπει να υπάρχει επαρκής θέρμανση στο γήπεδο, ώστε να μην έχουμε ξανά υγρασία στο γήπεδο και περιστατικά σαν αυτά του περασμένου Σαββατοκύριακου. Καθώς και διαμόρφωση στους χώρους εισόδου με κάγκελα αλλά και φύλαξη του γηπέδου και των αποδυτηρίων.
Επιπλέον, ζητήθηκε να εξεταστεί η προοπτική δημιουργίας προπονητικών χώρων, ανοικτών και κλειστών που έχει ανάγκη το άθλημα.
Τέλος, ζητήθηκε μια νέα συνάντηση, αυτή τη φορά παρουσία και του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα.
Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, υπήρξε συμφωνία απόψεων με τον κ. Μπασακίδη και διάθεση και άμεσες λύσεις. Οι παράγοντες του μπάσκετ ωστόσο θα περιμένουν πλέον και πράξεις, άμεσες λύσεις, ώστε να γίνουν πιο ανθρώπινες οι συνθήκες άθλησης στο Κλειστό της Τέντας το οποίο ουσιαστικά φιλοξενεί τα περισσότερα σωματεία της πόλης αλλά και πλήθος νεαρών παικτών που συμμετέχουν στις ακαδημίες των σωματείων.

Ανακοίνωση του δήμου
για νέο πανί στην Τέντα

Όσον αφορά το πανί στην Τέντα θα πρέπει να σημειωθεί πως πρόκειται για ένα έργο που θα κοστίσει το λιγότερο 300.000 ευρώ. Από πλευράς δήμου φαίνεται πάντως -με βάση και την πρόσφατη δέσμευση του δημάρχου - ότι αυτή τη φορά υπάρχει η βούληση να δημοπρατηθεί το έργο τους επόμενους μήνες με χρηματοδότηση του δήμου. 
Στο πλαίσιο αυτό και η χθεσινή ανακοίνωση του δήμου όπου αναφέρεται ότι η αλλαγή θα γίνει στο συντομότερο δυνατό διάστημα.
«Εντός των ημερών προβλέπονται εξελίξεις σχετικά με το διαγωνισμό αλλαγής καλύμματος στην Τέντα. Για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε συνεργασία σήμερα του Δημάρχου με κυβερνητικούς παράγοντες.
Πρέπει να επισημανθεί ότι και στο παρελθόν είχε γίνει διαγωνισμός αλλαγής του καλύμματος, ο οποίος όμως απέβη άγονος. Αθλητικοί χώροι αυτού του τύπου υπάρχουν ελάχιστοι στον κόσμο και κυρίως στην Ιταλία. Στην εποχή μας θεωρούνται παρωχημένοι, κάτι που συνεπάγεται δυσκολίες για αντικατάσταση στοιχείων τους, όπως είναι το κάλυμμα. Παρόλα αυτά, όμως, ο διαγωνισμός θα γίνει στο συντομότερο δυνατό χρόνο, ενώ είναι γεγονός ότι η πόλη χρειάζεται άμεσα ένα σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο για την ικανοποίηση των αναγκών των χιλιάδων αθλουμένων. Επισημαίνεται ότι στο παρελθόν είχε γίνει διαγωνισμός για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ, που είχε αποβεί άγονος».