Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2016 18:52

Ερευνα για εγκληματική οργάνωση και στο μπάσκετ

Γράφτηκε από τον
Ερευνα για εγκληματική οργάνωση και στο μπάσκετ

Οι καταγγελίες του προέδρου της ΟΔΚΕ, Ηλία Καφφέ, κατά το παρελθόν με αφορμή χειρισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας προκάλεσαν την έρευνα του αθλητικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου.

Ο κ. Καφφές είχε κατηγορήσει πρόσφατα την ΕΟΚ για σημαντικές καθυστερήσεις στις πληρωμές διαιτητών, για παρέμβαση στο έργο της, για τα άδεια ταμεία της Ομοσπονδίας, ενώ σε ανακοίνωση της η ΟΔΚΕ είχε κάνει λόγο περί ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης στους κόλπους του μπάσκετ!

Οπως ανέφεραν και στο παρελθόν οι ιστοσελίδες sportdog και ebasket, o κ. Καφφές κατέθεσε ό,τι στοιχεία είχε στην Εισαγγελία, ο κ. Σιμιτζόγλου έδωσε την υπόθεση στον αντεισαγγελέα Γιώργο Λαΐνη, ο οποίος κάλεσε αρχικά έξι ανθρώπους (οι οποίοι μέχρι σήμερα έφτασαν τους 15) από τον χώρο της διαιτησίας (πρώην διαιτητές, προέδρους Ενώσεων αλλά και έναν εκπρόσωπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας), προκειμένου να καταθέσουν τι γνωρίζουν σχετικά με την «εγκληματική οργάνωση».

Η ΕΟΚ απαντάει πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα κι ότι έχουν επανειλημμένα γίνει έλεγχοι στα ταμεία της.

Η επιστολή της ΟΔΚΕ τον Σεπτέμβριο του 2015 μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αν τρομοκρατική οργάνωση είναι μια συντεταγμένη ομάδα αποτελούμενη από έναν σκληρό πυρήνα προσώπων, με επικεφαλής και αρχηγό τον καθοδηγητή της ομάδας και σκοπό δράσης τη διάπραξη αδικημάτων (όχι κατ' ανάγκη στρεφομένων κατά των έννομων αγαθών της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας) με τον εξαναγκασμό πολιτών σε συμπεριφορές που δεν επιθυμούν οι ίδιοι αλλά υπό τον φόβο αντιποίνων αποδέχονται, τότε αυτό που ζούμε τα τελευταία 24ωρα στον χώρο της διαιτησίας καλαθοσφαίρισης δεν υπάρχει δυνατότητα να χαρακτηριστεί διαφορετικά».

Σε άλλο σημείο η ίδια επιστολή έλεγε: «Κατά την εκτίμησή μας, η πιθανότατη έλευση του νέου αθλητικού νόμου, σε συνδυασμό με το διαφαινόμενο ξεκαθάρισμα στη διαπλοκή στον Αθλητισμό, φόβισε ή τουλάχιστον ενόχλησε κάποιους».

Πηγή: sentragoal.gr