Σάββατο, 12 Μάρτιος 2016 13:25

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Ντέρμπι στην Τέντα μεταξύ της Καλαμάτας '80 και της Καλαμάτας B.C.

Γράφτηκε από τον

Με το τοπικό ντέρμπι της Τέντας αλλά και των πρώτων θέσεων του βαθμολογικού πίνακα Καλαμάτα '80-Καλαμάτα B.C. να είναι δίκαια στην κορυφή του ενδιαφέροντος, διεξάγεται σήμερα η 16η αγωνιστική της Α' τοπικής κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. 

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια του προγράμματος ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Βλαχιώτη, Γύθειο-Απόλλωνας Τρίπολης ενώ θα παίξουν ακόμη οι Ευκλής με τον ΓΣ Μεσσήνης, Ατλας με τον Ακάδημο, Σύλλογος Δρομέων με τον ΝΟ Πύλου και ΑΕ Σπάρτης με τον ΓΣ Γαργαλιάνων. Ανααλυτικά ταα παιχνίδια και οι διαιτητές που θα σφυρίξουν σε αυτά είναι: 

ΕΥΚΛΗΣ - ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Το πρώτο χρονολογικά σημερινό παιχνίδι θα αρχίσει στις 3 το μεσημέρι στην Τέντα με αντιπάλους τον Ευκλή και τον ΓΣ Μεσσήνης. Την νίκη για τους δικούς της λόγους σε αυτήν την αναμέτρηση που θα σφυρίξουν οι Ρίζος, Ντάση θέλουν και οι δύο αντίπαλοι, με τους φιλοξενούμενους πάντως, λόγω εμπειρίας, να έχουν κάποιο σχετικό προβάδισμα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, τόσο ο Ευκλής όσο και ο ΓΣ Μεσσήνης θα παραταχθούν χωρίς ουσιαστικές απουσίες.

ΑΤΛΑΣ - ΑΚΑΔΗΜΟΣ

Με βασικό ζητούμενο την νίκη και ρέφερι τους Αναστόπουλο, Ντάση θα συναντηθούν στις 5 το απόγευμα στην Τέντα ο Ατλας - που είναι κοντά στην επικίνδυνη βαθμολογική ζώνη - και ο Ακάδημος ο οποίος θέλει να διατηρηθεί στις πρώτες βαθμολογικές θέσεις.

Σύμφωνα με την εικόνα των δύο αντιπάλων στα τελευταία τους παιχνίδια, το προβάδισμα στην επιτυχία το έχει ο Ακάδημος αλλά και ο Ατλας είναι σίγουρα ότι θα τα δώσει όλα για την νίκη.

ΓΥΘΕΙΟ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Σημαντικό και για τους δύο στην προσπάθεια που κάνουν για παραμονή είναι το ματς που θα γίνει στις 5 το απόγευμα στο κλειστό του Βλαχιώτη, με γηπεδούχο το  Γύθειο και φιλοξενούμενο τον Απόλλωνας Τρίπολης. Στο καθοριστικό βαθμολογικά παιχνίδια οι δύο ομάδες θα παραταχθούν χωρίς απουσίες ενώ θα σφυρίξουν οι Κυριακόπουλος, Χριστόπουλος.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ - ΝΟ ΠΥΛΟΥ

Την καλή αγωνιστική τους κατάσταση που τους έφερε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν στις 6 το απόγευμα στο κλειστό της Τρίπολης οι γηπεδούχοι Δρομέις κόντρα στον νεανικό αλλά εξαιρετικά μαχητικό ΝΟ Πύλου. Διαιτητές της συνάντησης της Αρκαδικής πρωτεύουσας θα είναι οι Δούβρης και Καρνέζης.

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ - ΓΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

Την επιστροφή στις επιτυχίες θέλει στις 6.30 το απόγευμα στο Κλειστό της Σπάρτης η γηπεδούχος ΑΕΣ κόντρα στον ΓΣ Γαργαλιάνων που είναι ανεβασμένος μετά την εντός έδρας νίκη του επί του Ευκλή. Οι δύο ομάδες θα παραταχθούν στο γήπεδο χωρίς απουσίες. Το παιχνίδι της Λακωνικής πρωτεύουσας θα σφυρίξει το δίδυμο των Νάστου και Μπακετέα.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ '80 - ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C.

Το τοπικό ντέρμπι της Τέντας μεταξύ της Καλαμάτας '80 και της Καλαμάτας B.C. θα γίνει στις 7 το βράδυ στην Τέντα με την παρουσία πολυάριθμων όπως αναμένεται φίλων των δύο ομάδων και γενικότερα του τοπικού μπάσκετ.

Είναι σίγουρα το πιο σημαντικό ματς από το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής. Σε αυτήν λοιπόν την συνάντηση που θα σφυρίξουν οι Αναστόπουλος, Ρίζος, η καθε μία από τους δύο αντιπάλους θα προσπαθήσει να φθάσει στην επιτυχία. Με σύμμαχο την καλή τους άμυνα οι γηπεδούχοι και την ικανότατη στα περισσότερα παιχνίδια επίθεση τους πρωτοπόροι του βαθμολογικού πίνακα.

Παρόλο που στα τελευταία παιχνίδια δείχνουν να μην είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Ο τεχνικός της Καλαμάτας '80 Αλέξης Κορογώνας μπορεί να υπολογίζει σε όλους παίκτες του και της ενώ ο τεχνικός της Καλαμάτας B.C. Θόδωρος Γιαννακόπουλος δεν θα έχει στην διάθεση του τον Γιάννη Σταθάκη.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 15 αγώνες)

1. Καλαμάτα B.C. 29

2. Καλαμάτα '80 27

-. Σύλλογος Δρομέων 27

4. Ακάδημος 25

5. ΓΣ Μεσσήνης 24

6. ΑΕ Σπάρτης 22

-. Ευκλής 22

8. ΝΟ Πύλου 21

9. ΓΣ Γαργαλιάνων 19

10. Ατλας 18

-. Απόλλωνας Τρ. 18

12. Γύθειο 17

• Ενα μηδενισμό έχει ο ΓΣ Μεσσήνης.