Σάββατο, 19 Μάρτιος 2016 13:14

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Σημαντικά παιχνίδια σε Σπάρτη και Πύλο

Γράφτηκε από τον

Σε τρεις δόσεις θα διεξαχθεί η 17ή αγωνιστική της μεγάλης τοπικής κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ από την οποία ξεχωρίζει η αναμέτρηση της ΑΕ Σπάρτης με τους Δρομείς αλλά και αυτή του ΝΟ Πύλου με τον Ατλαντα. 

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια του προγράμματος το δικό τους ενδιαφέρον έχουν το  ΓΣ Γαργαλιάνων-ΓΣ Μεσσήνης και Απόλλωνας Τρίπολης-Ευκλής. 

Εύκολο έργο αναμένεται να έχει η πρωτοπόρος της βαθμολογίας Καλαμάτα B.C. με το Γύθειο σε παιχνίδι που θα γίνει αύριο στην Μεσσήνη, λόγω του ότι η Τέντα θα φιλοξενήσει αγώνες τάε κβον ντο.

Για τον ίδιο λόγο το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 23 Μαρτίου με την αναμέτρηση που θα γίνει στις 8.30 το βράδυ στην Τέντα με αντιπάλους τον Ακάδημο και την Καλαμάτα '80. Αναλυτικά τα παιχνίδια του διημέρου και οι διαιτητές που θα σφυρίξουν σε αυτά είναι: 

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

Μεγάλο από πολλές απόψεις παιχνίδι  θα γίνει στις 6 το απόγευμα στο κλειστό της Σπάρτης μεταξύ της ικανής για όλα και ιδιαίτερα δυνατής στο γήπεδο της ΑΕΣ και της πιο φορμαρισμένης (σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα) ομάδας της Α' κατηγορία, του Συλλόγου Δρομέων Υγείας. Με την αναμέτρηση αυτή ανοίγει το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής. Μπροστά λοιπόν στο διαιτητικό δίδυμο των Κυριακόπουλου-Ντάση, οι δύο αντίπαλοι θα παραταχθούν πλήρεις σε ένα ματς που αναμένεται αρκετά αμφίρροπο. 

ΝΟ ΠΥΛΟΥ - ΑΤΛΑΣ

Παιχνίδι με έντονο ενδιαφέρον είναι αναμφισβήτητα αυτό που θα γίνει στις 7 το βράδυ στο κλειστό της Πύλου με αντιπάλους τον γηπεδούχο ΝΟΠ και τον Ατλαντα. Την αναμέτρηση θα σφυρίξουν οι Ρίζος-Μαγκαφάς, ενώ και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη. Οι μαχητικοί γηπεδούχοι βέβαια έχουν το προβάδισμα λόγω έδρας.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C. - ΓΥΘΕΙΟ

Μεγάλο αλλά και αδιαφιλονίκητο φαβορί για την 16η νίκη της σε 17 παιχνίδια είναι η πρωτοπόρος της βαθμολογίας  Καλαμάτα b.c. στο παιχνίδι που θα δώσει αύριο το μεσημέρι στις 3 στο κλειστό της Μεσσήνης με αντίπαλο το Γύθειο. Εκτός πάντως από την υπόθεση νίκη ο τεχνικός των ασπρόμαυρων Θοδωρος Γιαννακόπουλος αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του ώστε να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Διαιτητές της συνάντησης θα είναι οι Δούβρης και Μητσέας.

ΓΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ - ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Με σύμμαχο την μεγάλη εκτός έδρας νίκη της περασμένης εβδομάδας στην Σπάρτη, ο ΓΣ Γαργαλιάνων υποδέχεται στις 7 το βράδυ στην έδρα του τον ΓΣ Μεσσήνης που θέλει να είναι παρών στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος και ψάχνει για διπλό. Η αναμέτρηση λοιπόν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τους δύο ενώ θα σφυρίξουν οι Νάστος-Χριστόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΕΥΚΛΗΣ

Ανοικτό για κάθε αποτέλεσμα είναι το παιχνίδι που θα γίνει στις 8 το βράδυ στην Τρίπολη μεταξύ του γηπεδούχου  Απόλλωνα που θέλει να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες σωτηρίας έχει και του μαχητικού Ευκλή που είναι σε καλύτερη βαθμολογική θέση. Την συνάντηση της Αρκαδικής πρωτεύουσας θα σφυρίξουν οι Κυριακόπουλος και Σχοινάς.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 15 αγώνες)

1. Καλαμάτα B.C. 31

2. Σύλλογος Δρομέων 29

3. Καλαμάτα '80 28

4. Ακάδημος 26

-. ΓΣ Μεσσήνης 26

6. ΑΕ Σπάρτης 23

-. Ευκλής 23

8. ΝΟ Πύλου 22

9. ΓΣ Γαργαλιάνων 21

10. Ατλας 20

11. Απόλλωνας Τρ. 19

-. Γύθειο 19

 

• Ενα μηδενισμό έχει ο ΓΣ Μεσσήνης.