Τρίτη, 22 Μάρτιος 2016 19:56

Ραντούλιτσα, Καλάθης και Πάβλοβιτς στις Φυλακές Ανηλίκων Κορίνθου

Γράφτηκε από τον
Ραντούλιτσα, Καλάθης και Πάβλοβιτς στις Φυλακές Ανηλίκων Κορίνθου

Οι Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, Νικ Καλάθης και Σάσα Πάβλοβιτς επισκέφθηκαν το Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Euroleague Basketball - One Team.

Συνέχεια δόθηκε χθες στο πρωί (21/3) στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Euroleague "One Team" - Basketball is Everywhere, στο οποίο συμμετέχει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

H ενημέρωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Τρεις αθλητές της ομάδας και συγκεκριμένα οι Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, Νικ Καλάθης και Σάσα Πάβλοβιτς έγιναν «πρεσβευτές» του προγράμματος Basketball is Everywhere επισκεπτόμενοι το Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου.

Οι άσοι του «τριφυλλιού» βρέθηκαν στην Κόρινθο, έπαιξαν μπάσκετ με τους ανήλικους κρατούμενους (ηλικίας 15-18 ετών) του Καταστήματος, αλλά κυρίως πέρασαν τα μηνύματα της συνεργασίας και της ομαδικότητας. Μάλιστα ενθάρρυναν τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να μην παρατούν ποτέ, ενώ έκαναν εκτενή συζήτηση μαζί τους σχετικά με το θέμα  της καταπολέμησης του ρατσισμού. 

Οι νεαροί κρατούμενοι συμμετείχαν με προθυμία στο πρόγραμμα κάνοντας πολλές ερωτήσεις τους «πράσινους» αστέρες κι ανανέωσαν το ραντεβού με την ομάδα για την επόμενη εβδομάδα.

Να σημειώσουμε ότι οι μετακινήσεις των παικτών τόσο σε αυτό όσο και στο προηγούμενο session έγιναν με πολυτελή mini van μια προσφορά του επίσημου χορηγού της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Avance!

"Ήταν μια άκρως ενδιαφέρουσα εμπειρία για μένα να αποτελώ μέρος του προγράμματος  “Basketball is Everywhere”. Είναι σίγουρα κάτι εξαιρετικό και συνάμα ξεχωριστό. Θεωρώ πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτό που πληροφορήθηκα από τους εργαζομένους του Καταστήματος Κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου, ότι δηλαδή από τη μέρα που ξεκίνησε το πρόγραμμα “Basketball is Everywhere” δηλαδή από πέρσι τα παιδιά δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το μπάσκετ και παίζουν όποτε έχουν την ευκαιρία", δήλωσε ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, που είναι και επίσημος πρεσβευτής του προγράμματος  και κατέληξε: "Εύχομαι να μάθω κάποια στιγμή πως αυτά τα παιδιά εντάχθηκαν ξανά στην Κοινωνία και ότι πέτυχαν τους στόχους που είχαν θέσει".

Από την πλευρά του, ο Νικ Καλάθης τόνισε: "Αισθάνομαι τιμή και υπερηφάνεια που συμμετείχα μαζί με την ομάδα μου σε αυτό το σπουδαίο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης. Ήταν ιδιαίτερη χαρά για μένα που έπαιξα με τα παιδιά και μίλησα μαζί τους. Για εκείνα αποτελεί μεγάλο το να περνούν κάποιες ευχάριστες ώρες και ξεφεύγουν από την καθημερινότητά τους, λαμβάνοντας παράλληλα τα μηνύματα που διέπουν τον αθλητισμό, όπως είναι η ομαδικότητα και η επιμονή για την επίτευξη του στόχου. Παράλληλα κερδίζουμε και εμείς πολλά πράγματα καθώς γινόμαστε πλουσιότεροι σε εμπειρίες".

Τέλος, ο Σάσα Πάβλοβιτς ανέφερε σχετικά με την εμπειρία του: "Πρόκειται για ένα σπουδαίο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης και θα ήθελα από την πλευρά μου να συγχαρώ την ΚΑΕ Παναθηναϊκός που συμμετέχει σε αυτό. Χαίρομαι ιδιαίτερα που έγινα κομμάτι του προγράμματος παίζοντας μπάσκετ και συνομιλώντας με αυτά τα παιδιά. Ήταν μια εμπειρία ζωής. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να αποκτήσουν την ελευθερία τους και να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο".

Πηγή: sport24.gr