Σάββατο, 02 Απρίλιος 2016 14:05

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Η Καλαμάτα B.C. υποδέχεται στην Τέντα τον ΓΣ Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον

 

Χωρίς την αναμέτρηση ΓΣ Γαργαλιάνων - Απόλλωνας Τρίπολης, που αναβλήθηκε λόγω έργων στο κλειστό των Γαργαλιάνων, αρχίζει σήμερα Σάββατο και ολοκληρώνεται αύριο η 19η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της μεγάλης τοπικής κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. 

Από τα παιχνίδια που θα γίνουν σίγουρα ξεχωρίζει το μεγάλο ντέρμπι η Καλαμάτα B.C- .ΓΣ Μεσσήνης ενώ το δικό τους ενδιαφέρον έχουν σίγουρα οι αναμετρήσεις ΝΟ Πύλου-Γύθειο, ΑΕ Σπάρτης-Καλαμάτα '80 και Ακάδημος-Ευκλής ενώ οι Δρομείς θα υποδεχθούν τον Ατλαντα.

Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές που θα σφυρίξουν σε αυτά είναι: 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C. - ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Με διαιτητικό δίδυμο τους Νάστο-Ρίζο θα γίνει στις 6 το απόγευμα στην Τέντα το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, Καλαμάτα b.c.-ΓΣ Μεσσήνης. Το προβάδισμα για τη νίκη λόγω έδρας ανήκει στους γηπεδούχους, τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι φιλοξενούμενοι δεν θα έχουν σχεδιάσει την δική τους αντίδραση. Το μόνο σίγουρο σε αυτό το παιχνίδι είναι ότι λόγω των πολλών ποιοτικών παικτών που διαθέτουν οι δύο αντίπαλοι  μπορούν να παίξουν υψηλής ποιότητας μπάσκετ γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για τους πολυπληθείς όπως αναμένεται φίλους τους που θα βρεθούν στις κερκίδες της Τέντας.

ΑΚΑΔΗΜΟΣ - ΕΥΚΛΗΣ

Αμέσως μετά την παραπάνω συνάντηση και συγκεκριμένα στις 8 το βράδυ στην Τέντα θα παίξουν ο Ακάδημος με τον τυπικά φιλοξενούμενο σε αυτήν Ευκλή. Αγωνιστικά και οι δύο ομάδες θα παραταχθούν με όλους τους ετοιμοπόλεμους αυτήν την περίοδο αθλητές τους ενώ την αναμέτρηση η οποία θεωρείται ανοικτή για όλα τα αποτελέσματα θα σφυρίξουν οι Ρίζος και Μαγκαφάς.

ΝΟ ΠΥΛΟΥ - ΓΥΘΕΙΟ

Ακόμη μια νίκη θα προσπαθήσει να διεκδικήσει αύριο το μεσημέρι στις 3 στο κλειστό της Πύλου ο νεανικός ΝΟΠ κόντρα στο Γύθειο που καίγεται για βαθμούς λόγω της άσχημης βαθμολογικής του θέσης και σίγουρα θα προσπαθήσει για το καλύτερο για αυτόν αποτέλεσμα. Την συνάντηση της Πύλου θα σφυρίξουν οι Μαγκαφάς και Μπακετέας.

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ '80

Το δικό της σίγουρα ενδιαφέρον έχει η αναμέτρηση της ικανής για όλα  ΑΕ Σπάρτης με την νεανική Καλαμάτα '80 η οποία θα γίνει στις 5 το απόγευμα στο κλειστό της Λακωνικής πρωτεύουσας. Την συνάντηση στην οποία και οι δύο αντίπαλοι θα αναζητήσουν τη νίκη θα σφυρίξουν οι Αναστόπουλος και Δούβρης.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ - ΑΤΛΑΣ

Την επιβεβαίωση του φαβορί για την κατάκτηση δύο ακόμη βαθμών της νίκης θέλει να επιβεβαιώσει στις 8 το βράδυ στο κλειστό της Τρίπολης ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας κόντρα στον Ατλαντα που σίγουρα θα προσπαθήσει λόγω της βαθμολογικής του θέσης να ζητήσει ότι καλύτερο μπορεί. Διαιτητές της συνάντησης θα είναι οι Αναστόπουλος και Καρνέζης.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 18 αγώνες)

1. Καλαμάτα B.C. 35

2. Σύλλογος Δρομέων 33

3. Καλαμάτα '80 32

4. ΓΣ Μεσσήνης 30

5. Ακάδημος 27

6. ΑΕ Σπάρτης 25

-. Ευκλής 25

-. ΝΟ Πύλου 25

9. ΓΣ Γαργαλιάνων 23

-. Ατλας 23

11. Απόλλωνας Τρ. 22

12. Γύθειο 20

• Ενα μηδενισμό έχει ο ΓΣ Μεσσήνης.

• Ενα ματς λιγότερο έχουν Γύθειο και Ακάδημος