Τετάρτη, 11 Μάιος 2016 12:19

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ξεκινά σήμερα η μάχη για την άνοδο μεταξύ Καλαμάτας B.C. και Συλλόγου Δρομέων

Γράφτηκε από τον

 

Με την παρουσία των καλύτερων ομάδων, σύμφωνα με την βαθμολογική τους θέση και όχι μόνο, Καλαμάτας B.C. και του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Τρίπολης, αρχίζει σήμερα στις 7 μ.μ. στην Τέντα, το κυνήγι του φετινού τίτλου της Α' κατηγορίας με έπαθλο την άνοδο στη Γ' εθνική.

 Οι δύο υποψήφιες πρωταθλήτριες για να φθάσουν στον στόχο τους,  πρέπει να σημειώσουν 3 νίκες, μεταφέροντας βέβαια το μεταξύ τους 1-1 από την διάρκεια της κανονικής περιόδου. Αυτό σημαίνει ότι θα διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες επιτυχίας τους ανήκουν με όλες τους τις δυνάμεις. Τόσο ο τεχνικός της Καλαματιανής ομάδας Θόδωρος Γιαννακόπουλος,  όσο και των Δρομέων Ηλίας Μπαλής έχουν στην διάθεση τους όλες τις εναλλακτικές αυτήν την περίοδο λύσεις.  Οσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η προετοιμασία της Καλαμάτας B.C. ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα στην Τέντα με τον Θόδωρο Γιαννακόπουλο και τον άμεσο συνεργάτη του Αντώνη Κούτρη να διορθώνουν ότι έκριναν απαραίτητο και να επισημαίνουν για μια ακόμη φορά τις τελευταίες ημέρες στους παίκτες τους,  ότι για να φθάσουν στην νίκη - προβάδισμα του τίτλου πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί από το 1΄ μέχρι το 40΄ του πρώτου τελικού.

Στα συν της προσπάθειας των γηπεδούχων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, απέναντι στους Δρομείς είναι ότι μπορεί με την ποιότητα των παικτών τους να ξεπεράσουν τους 70 πόντους στην επίθεση όπως έχουν κάνει έξαλλου σε 16 από τα 22 παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Για την  ιστορία να αναφέρουμε ότι στα παιχνίδια του πρωταθλήματος η Κ.B.C. κέρδισε στον πρώτο γύρο στην Τέντα με 75-62 (6/12/15) και οι Δρομείς στον δεύτερο στην Τρίπολη με 60-46(28/2/16).

Τον αγώνα θα σφυρίξουν οι Αναστόπουλος και Νάστος, ενώ ο δεύτερος τελικός των δύο ομάδων θα γίνει την ίδια ώρα στην Αρκαδική πρωτεύουσα το Σάββατο 14 Μαΐου.

Κάλεσμα στον κόσμο

Κάλεσμα στον κόσμο να δώσει το "παρών" απόψε στην Τέντα ώστε να γίνει το πρώτο βήμα για την άνοδο απευθύνει η διοίκηση της Καλαμάτας B.C.. Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Η ομάδα μας δίνει το απόγευμα της Τετάρτης ένα ιστορικό παιχνίδι με αντίπαλο τους Δρομείς Τρίπολης με φόντο την άνοδο στη Γ' εθνική. Και η παρουσία του φίλαθλου κόσμου της Καλαμάτας και του νομού θα δώσει στους αθλητές μας την την ώθηση για την επίτευξη του μεγάλου αυτού στόχου. 

Τους θέλουμε κοντά μας να γεμίσουν την Τέντα, να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες της ομάδας βοηθώντας στο να έρθει η πρώτη νίκη και να γίνει το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στη Γ' εθνική. Κάτι που τόσο πολύ χρειάζεται το μεσσηνιακό μπάσκετ και ο μεσσηνιακός αθλητισμός".