Παρασκευή, 20 Μάιος 2016 12:56

ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C.: «Δίκαια πρωταθλητές», λέει ο Δημήτρης Τσικούρης και μιλά για την άνοδο στη Γ' εθνική

Γράφτηκε από τον

 

Την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και την άνοδο στην Γ' εθνική πανηγυρίζει από προχθές το βράδυ η Καλαμάτα Β.C., η οποία στον τελευταίο τελικό κέρδισε με 61-55 τους Δρομείς Τρίπολης στην Τέντα και στέφθηκε άξια πρωταθλήτρια.

Η Μεσσηνιακή ομάδα κατάφερε έτσι να πετύχει το στόχο που είχε θέσει από την αρχή της χρονιάς και να γιορτάσει την πολυπόθητη άνοδο με περίπου 1.500 φιλάθλους που κατέκλυσαν προχθές την Τέντα και έπαιξαν και αυτοί το δικό τους ρόλο στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Ο Δημήτρης Τσικούρης ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της φετινής Καλαμάτας και ένας από τους κορυφαίους παίκτες της στα πλέι οφ. Σε δηλώσεις του στο "Νοtosport" χαρακτηρίζει δίκαιη την κατάκτηση του τίτλου και εξηγεί: "Από όταν ξεκίνησε η ομάδα πέρυσι προσπάθησε να πάρει ότι καλύτερο κυκλοφορούσε από πλευράς παικτών και δημιούργησε ένα πολύ καλό προπονητικό τιμ. Η διοίκηση έκανε επίσης ότι καλύτερο και όλα αυτά σε συνδυασμό με την μεγάλη συνολική προσπάθεια έφεραν το αποτέλεσμα αυτό", τόνισε ο Τσικούρης που πιστεύει ότι το πολύ καλό υλικό και το εξ ίσου ισχυρό προπονητικό τιμ ήταν τα σημαντικότερα στοιχεία που οδήγησαν στον τίτλο.

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος αντίπαλος των «μελανόλευκων» δεν ήταν άλλος από το βάρος που προσθέτει ο τίτλος του φαβορί με τον Τσικούρη πάντως να λέει μόνο καλά λόγια και για τους Δρομείς: "Είχαμε από την αρχή τον τίτλο του φαβορί και αυτό ήταν κάτι που μας βάραινε. Φάνηκε και στο προχθεσινό ματς με τους Δρομείς όπου δεν θα έλεγα ότι κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι αφού υπήρχε ένταση και άγχος, το οποίο είναι διπλό όταν είσαι γηπεδούχος. Τελικά καταφέραμε να διαχειριστούμε την πίεση αυτή και να φτάσουμε στη νίκη απέναντι σε μια σκληρή και καλή ομάδα που απέδειξε ότι έφτασε δίκαια μέχρι εδώ και ήταν άξιος αντίπαλος.

Η μαζική παρουσία του κόσμου στην Τέντα ήταν κάτι που δεν περίμεναν ούτε οι ίδιοι οι παίκτες της Μεσσηνιακής ομάδας: «Σίγουρα δεν περιμέναμε τέτοια ανταπόκριση από τον κόσμο, όχι σε αυτό το βαθμό. Από την εποχή του Ποσειδώνα είχε να έρθει τόσος κόσμος στην Τέντα και όχι με τέτοιο παλμό. Ήταν πολύ σημαντική η παρουσία του κόσμου όπως και των οργανωμένων φιλάθλων της Καλαμάτας που μετά την φετινή αποτυχία της ποδοσφαιρικής ομάδας είχαν ανάγκη από μια χαρά".

 

Η επόμενη μέρα θα βρει την Καλαμάτα B.C. στην Γ' εθνική, όπου πάντως τα πράγματα θα είναι σαφώς πιο δύσκολα: "Είναι νωρίς να μιλήσουμε για τη νέα χρονιά. Πρέπει πρώτα να ηρεμήσουμε και στην συνέχεια η διοίκηση θα κάνει τον προγραμματισμό και θα θέσει τους στόχους. Πάντως είναι δύσκολοι οι καιροί, το οικονομικό είναι πρόβλημα για όλες τις ομάδες και οι απαιτήσεις είναι μεγάλες για να φτιάξεις μια αξιόλογη ομάδα», κατέληξε ο Δημήτρης Τσικούρης.